autor:

VALENTIN LITA

» » Paste si pizza

SPAGHETETTI CU FRUCTE DE MARE

Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: VALENTIN LITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 iunie 2008

Ingrediente
PENTRU 4 PORTII:, - spaghetti - 0.350 kg, - ulei masline - 0.050 L, - sare, piper alb, - unt - 0.100 kg, - fructe de mare congelate - 0.240 kg, - capere - 0.010 kg, - lamaie - 0.100, - vin alb sec - 0.080 L, - ceapa - 0.100 kg, - usturoi - 0.050, - suc de rosii - 0.300 L, - oregano - 0.001 kg, - rosii - 0.100 kg, - smantana lichida - 0.050 L, - parmezan ras - 0.040 kg

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

9 voturi

Mod de preparare

Spaghetele se fierb al dente (7-8 min.)in apa fierbinte cu sare si putin ulei.
Separat se face sosul astfel: in putin unt se soteaza fructele de mare (congelate sau oparite un pic inainte ), impreuna cu ceapa tocata marunt si usturoi tocat marunt.Se adauga oregano, capere, suc de lamaie si se deglaseaza tigaia cu putin vin alb. Se pune sucul de rosii, putin smantana lichida, rosiile taiate cubulete si se da gust cu sare si piper. Se lasa sa fiarba cateva mi nute, pana ce sosul se omogenizeaza.
Spaghetele se pun intr-o farfurie adanca, deasupra se pune sosul cu fructe de mare, se presara parmezan ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "SPAGHETETTI CU FRUCTE DE MARE" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Taietei de casa cu sos de rosii

Taietei de casa cu sos de rosii

Taieteii se fierb in 3 litri apa cu sare. Ceapa, usturoiul si sunca se taie marunt si se calesc

2 voturi    4 comentarii
40 min
Paste si pizza
Pizza cu sunca de Praga

Pizza cu sunca de Praga

Se prepara din faina si apa calda in care am dizolvat sarea ,drojdia si uleiul ,un aluat potrivit

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

    M ce bunatateeee!!!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2009

    bune pastele,eu le pregatesc in alt mod,fara smantana si ceapa,dar si reteta ta este interesanta!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

    Arata bine. Felicitari!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 iunie 2009

      Cred ca e gustoasa ca are o multime de ingrediente.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 mai 2009

      Si eu pregatesc des,sunt delicioase.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

25 min

9 voturi

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII:
  • - spaghetti - 0.350 kg
  • - ulei masline - 0.050 L
  • - sare
  • piper alb
  • - unt - 0.100 kg
  • - fructe de mare congelate - 0.240 kg
  • - capere - 0.010 kg
  • - lamaie - 0.100
  • - vin alb sec - 0.080 L
  • - ceapa - 0.100 kg
  • - usturoi - 0.050
  • - suc de rosii - 0.300 L
  • - oregano - 0.001 kg
  • - rosii - 0.100 kg
  • - smantana lichida - 0.050 L
  • - parmezan ras - 0.040 kg

Raporteaza reteta

Retete
de VALENTIN LITA
RULOURI DE COD LA CUPTOR

RULOURI DE COD LA CUPTOR

Doua fileuri de cod se aplatizeaza usor, se condimenteaza cu amestecul pentru peste. Spanacul proaspat

8 voturi    4 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
FRIGARUI MUNTENESTI

FRIGARUI MUNTENESTI

Ficateii de pui se taie in bucati. Ardeiul gras se taie in bucati mari. Ciupercile se taie in patru.Kaizerul

8 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
SALATA ARTEMIS

SALATA ARTEMIS

Salata verde se spala bine, se taie in fasii fine. Pieptul de pui se frige pe gratar, dupa care se

12 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu carne

Cely Snijec (Chef de cuisine)

M ce bunatateeee!!!

Adauga reteta
Retete

din Paste si pizza

Paste cu ton si dovlecel Paste cu ton si dovlecel

Punem apa si sare la fiert intr-o oala, cand incepe sa fiarba, adaugam pastele ,lasam sa fiarba timpul indicat pe ambalaj. Intr-o

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tortelloni cu sos de patlagele galbene Tortelloni cu sos de patlagele galbene

Se fierb tortelloni dupa intructiunile de pe ambalaj, se clatesc cu apa rece si se lasa pret de cateva minute, la scurs, in strecuratoare. Se

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste Bolognese