SPAGHETETTI CU FRUCTE DE MARE

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa
SPAGHETETTI CU FRUCTE DE MARE

Ingrediente

  • PENTRU 4 PORTII:
  • - spaghetti - 0.350 kg
  • - ulei masline - 0.050 L
  • - sare, piper alb
  • - unt - 0.100 kg
  • - fructe de mare congelate - 0.240 kg
  • - capere - 0.010 kg
  • - lamaie - 0.100
  • - vin alb sec - 0.080 L
  • - ceapa - 0.100 kg
  • - usturoi - 0.050
  • - suc de rosii - 0.300 L
  • - oregano - 0.001 kg
  • - rosii - 0.100 kg
  • - smantana lichida - 0.050 L
  • - parmezan ras - 0.040 kg

Mod de preparare

Spaghetele se fierb al dente (7-8 min.)in apa fierbinte cu sare si putin ulei.

Separat se face sosul astfel: in putin unt se soteaza fructele de mare (congelate sau oparite un pic inainte ), impreuna cu ceapa tocata marunt si usturoi tocat marunt.Se adauga oregano, capere, suc de lamaie si se deglaseaza tigaia cu putin vin alb. Se pune sucul de rosii, putin smantana lichida, rosiile taiate cubulete si se da gust cu sare si piper. Se lasa sa fiarba cateva mi nute, pana ce sosul se omogenizeaza.

Spaghetele se pun intr-o farfurie adanca, deasupra se pune sosul cu fructe de mare, se presara parmezan ras.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise