Spaghetti pie

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Spaghetti pie

Ingrediente

  • 400 gr spaghete
  • 800 gr carne tocata vita(eu am pus de pui,pt ca ne place mai mult)
  • 2 linguri de unt, plus un pic pentru uns tava
  • 4 linguri ulei(de preferat de masline)
  • 100 gr parmezan ras
  • 2 oua mari
  • 1 ceapa medie,tocata
  • 1 conserva rosii cubulete
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita oregano
  • 100 gr branza de vaci
  • 1-2 catei de usturoi
  • 200 gr cana mozzarella, data pe razatoare
  • sare/piper dupa gust
  • 2-3 fire busuioc verde

Mod de preparare

Spaghetti pie(placinta de spaghete) este o placinta gustoasa cu carne de vita,mozzarella,parmezan si sos de rosii.Placinta se face rapid si usor.

Eu am folosit carne tocata de pui, pentru ca pitica mea nu prea este ”prietena” cu carnea de vita.:)

1.Fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa ce au fiert,scurgeti-le apa.

2.Puneti spaghetele intr-un vas de yena uns cu putin unt. Amestecati spaghetele cu ouale batute, parmezanul ras, untul si putina sare( dupa gust).

3.Intr-o tigaie, in uleiul incins caliti ceapa si usturoiul timp de 2-3 minute, apoi adaugati carnea si caliti impreuna pana ce carnea se schimba la culoare(2-3 minute). Adaugati

rosiile, pasta de tomate, zaharul, oregano, busuiocul verde tocat si condimentati dupa gust cu sare si piper.

4.Peste spaghete puneti sosul cu carne,apoi branza de vaci,iar deasupra mozzarella rasa.

5. Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-25 minute.

Decorati cu putin busuioc verde.

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura