autor:

Sidy

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 aprilie 2009

Ingrediente
Spanac crud sau congelat, o cana cu lapte, 5-6 catei usturoi, sare, 2 linguri ulei

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

10 voturi

Mod de preparare

Se curata spanacul daca este crud si usturoiul...In cratita se pune uleiul si usturoiul presat. Se invarte repede sa nu se arda usturoiul, se adauga spanacul( fiert inainte daca este crud si tocat)si laptele.
Se potriveste gustul de sare si se lasa sa fiarba putin.
In cazul in care este prea subtire se poate adauga o lingura de faina amestecata cu putina apa care se amesteca cu spanacul si se lasa sa dea citeva clocote.
Spanacul se poate servi cu ochiuri, oua romanesti, canapele chiftelute sau tocanita de miel , asa cum am servit eu.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
plancinta cu spanac

plancinta cu spanac

3-4 foi de placinta se suprapun si se ung intre ele cu unt topit Spalam bine spanacul si il oparim

0 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Placinta cu spanac

Placinta cu spanac

Se decongeleaza spanacul, dupa care se amesteca cu branza feta, cu uleiul, ouale, pesmetul si zeama

7 voturi    8 comentarii
30 min
Retete vegetariene

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    mihaela.dima (Chef de cuisine):

    La reteta initiala am adaugat 2 lingurite de pasta de tomate, un ou batut si putin piper. Spanacul a iesit foarte bun.

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mirabela Vlaicu , 04 iunie 2013

    Incercati la reteta Spanac see you ochiuri sa caliti see you ceapa si usturoiul si bucatele de muschiulet afumat si in loc de lapte puneti smantana. E mai consistent si mai gustos!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 04 august 2010

    O bunatate !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 08 iunie 2009

    Arata bine si cred ca e delicios.Si eu pregatesc foarte des spanac simplu fara carne,cu pui,cu vitel ,garnitura la friptura de miel sau cu cateva oua deasupra.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 07 iunie 2009

      Consumam si noi spanac cu usturoi ca in reteta ta, Sidy.

    • tradaro

      tradaro (Chef de cuisine) , 02 iunie 2009

      Imi plac retetele pe care le prepari. Tocanita de miel, Spanac, etc. Foarte bune. Felicitari!

    • cristina i.

      cristina i. (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Si eu pregatesc la fel spanacul doar ca dinstui la inceput o ceapa si nu folosesc usturoi.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 04 mai 2009

      Exact asa pregatesc si eu spanacul si este tare bun.

    • Andra

      Andra (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2009

      Foarte bun...Eu la sfasit mai adaug un ou bine batut si las sa mai dea un clocot. E gustos si il face mai matasos.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 27 aprilie 2009

      YAM,YAM!!! Lasa gura apa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

10 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ciorba de sfecla rosie