autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Spanac cu carne de miel

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de miel, 200 ml ulei, 250 g ceapa, 100 g pasta de tomate, 100 g faina, 2,500 kg spanac, 3 g sare de lamaie, 50 g lamaie, 50 g usturoi, sare, piper, dupa gust.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Carnea de miel se portioneaza, se spala, se scurge si se inabusa intr-un vas cu ulei; se da sare si piper. Cind este gata inabusita, se scoate in alt vas. In sosul format, cu putina apa, se inabusa ceapa care a fost, curatata, spalata si taiata marunt. Se adauga faina dizolvata in apa impreuna cu pasta de tomate si putina apa pentru fierbere timp de cca 30 minute. Cind componentele sint fierte, se strecoara prin strecuratoare, iar sosul format se pune peste carne impreuna cu usturoiul si se mai fierbe cca 30 minute. Spanacul se curata de cozi si se spala in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa clocotita cu sare timp de cca 10 minute. Se scurge, se raceste, se taie mare apoi se adauga in vasul cu carne, odata cu sarea de lamiie dizolvata in putina apa, si se continua fierberea cca 10 minute. Se serveste in farfurie portia de carne, iar deasupra spanacul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu carne de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Inainte de a trece la modul de preparare a spanacului, sa facem totusi o mica introducere. Despre

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mincare de spanac cu carne de miel(specific arab)

Mincare de spanac cu carne de miel(specific arab)

Se fierbe carnea cu sare, ceapa, condimente.Cind carnea e fiarta,se pune intr-o cratita;se pune peste

6 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de miel
  • 200 ml ulei
  • 250 g ceapa
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 g faina
  • 2,500 kg spanac
  • 3 g sare de lamaie
  • 50 g lamaie
  • 50 g usturoi
  • sare
  • piper
  • dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Tochitura mocaneasca