autor:

Sidy

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac cu cascaval la cuptor

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2011

Ingrediente
5oo g spanac congelat, 200 g cascaval, 3 oua, 2 linguri faina, 70 g unt, 1 cana lapte, 1 rosie, 6-7 catei usturoi, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper

Dificultate: Medie Timp: 50 min

12 voturi

Mod de preparare

Punem intr-o cratita bucati de unt, usturoi presat si spanacul decongelat.
Sotam cateva minute.
Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mari si adaugam 1/2 din cantitate in spanac, luand cratita de pe foc.
Adaugam apoi pe rand faina, condimentele si laptele, amestecam pina se omogenizeaza.
Intr-un vas yenna uns cu putin unt adaugam spanacul si presaram deasupra cascavalul ramas.
Adaugam rondelele de rosie , deasupra si patrunjel verde.
Batem bine ouale si le rasturnam peste spanac.
In cuptorul dinainte incalzit, asezam vasul yanna si -l lasam pina se rumeneste spanacul deasupra, cam 30-35 de minute, la temperatura de 200 de grade.Daca va place sa fie oul mai tare, mai lasati inca 5 minute in cuptor.
La servire presaram patrunjel verde deasupra portiei.
Pofta buna !

PS. asa dupa cum ti-am promis Medi , am facut spanacul tau gratinat cu mici modifcari.Multumesc mult pentru idee...a fost minunat !
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu cascaval la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Tocanita de ciuperci cu mamaliguta

Intr-o cratita punem ceapa taiata marunt cu putin ulei, boia si o calim putin peste care punem apa

28 voturi    9 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciupercute ingrasate

Ciupercute ingrasate

Se curata ciupercile de pielite si e cotoare.Cotoarele se toaca marunt.Tot marunt tocam usturoiul,

5 voturi    9 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • mariana scarlat

    mariana scarlat (Chef de cuisine):

    Am luat ce mi-a convenit di reteta lui Sidy si ceva de la Medy si azi am facut si eu spanac cu cascaval la cuptor. Dar am si schimbat pe ici pe colo, ca sa iasa o reteta de post! In loc de unt am folosit margarina Unirea, in loc de lapte de vaca am pus de soia, am calit spanacu(congelat) cu o ceapa, dar am pus si cativa catei de usturoi. Bine inteles ca am renuntat la oua. A iesit foarte bun! Multumesc fetelor pentru idee!

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 08 ianuarie 2015

    GATA am facut modificarea ! Sper ca acum sa fie pe intelesul tuturor. Multumesc de atentionare.

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2015

    GATA am facut modificarea ! Sper ca acum sa fie pe intelesul tuturor. Multumesc de atentionare.

  • Fara foto

    Doc Pe Indelete , 06 ianuarie 2015

    Am terminat preparatul, mega bun!!!

    • Fara foto

      Doc Pe Indelete , 06 ianuarie 2015

      Salutare! Am făcut cum ați spus, dar la ce temperatura trebuia? Eu am pus pe 180 de grade si nu a fost gata in 35 de Min. Oul de deasupra la mijloc era crud. Inca e in cuptor la 200 grade, anunț când e gata :)

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Un " spanac ", dar ce bun!.

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 20 martie 2011

      Simplu si delicios.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2011

      Foarte aromat si apetisant*****

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

      Sidy, arata asa bine yumi,yumi...pacat ca nu-i pot simti si gustul hi,hi,hi.*****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 martie 2011

      hmmm...ce bunatate!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

50 min

12 voturi

Ingrediente

  • 5oo g spanac congelat
  • 200 g cascaval
  • 3 oua
  • 2 linguri faina
  • 70 g unt
  • 1 cana lapte
  • 1 rosie
  • 6-7 catei usturoi
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Sidy (Chef de cuisine)

GATA am facut modificarea ! Sper ca acum sa fie pe intelesul tuturor. Multumesc de atentionare.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Imam bayildi