Ingrediente
5oo g spanac congelat, 200 g cascaval, 3 oua, 2 linguri faina, 70 g unt, 1 cana lapte, 1 rosie, 6-7 catei usturoi, 1 legatura patrunjel verde, sare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
13 voturi
Mod de preparare
Sotam cateva minute.
Radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mari si adaugam 1/2 din cantitate in spanac, luand cratita de pe foc.
Adaugam apoi pe rand faina, condimentele si laptele, amestecam pina se omogenizeaza.
Intr-un vas yenna uns cu putin unt adaugam spanacul si presaram deasupra cascavalul ramas.
Adaugam rondelele de rosie , deasupra si patrunjel verde.
Batem bine ouale si le rasturnam peste spanac.
In cuptorul dinainte incalzit, asezam vasul yanna si -l lasam pina se rumeneste spanacul deasupra, cam 30-35 de minute, la temperatura de 200 de grade.Daca va place sa fie oul mai tare, mai lasati inca 5 minute in cuptor.
La servire presaram patrunjel verde deasupra portiei.
Pofta buna !
PS. asa dupa cum ti-am promis Medi , am facut spanacul tau gratinat cu mici modifcari.Multumesc mult pentru idee...a fost minunat !
Doc Pe Indelete , 06 ianuarie 2015
Salutare! Am făcut cum ați spus, dar la ce temperatura trebuia? Eu am pus pe 180 de grade si nu a fost gata in 35 de Min. Oul de deasupra la mijloc era crud. Inca e in cuptor la 200 grade, anunț când e gata :)
tatiana (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011
Un " spanac ", dar ce bun!.
mac myra (Chef de cuisine) , 20 martie 2011
Simplu si delicios.
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2011
Foarte aromat si apetisant*****
Lia Maria (Chef de cuisine) , 18 martie 2011
Sidy, arata asa bine yumi,yumi...pacat ca nu-i pot simti si gustul hi,hi,hi.*****
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 18 martie 2011
hmmm...ce bunatate!