autor:

SaltnSasha

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac cu ouă ochiuri

Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SaltnSasha (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 octombrie 2013

Ingrediente
1 pungă spanac proaspăt (sau congelat - în funcţie de cum găsiţi), o ceapă, 3 căţei de usturoi, 2-3 linguri de lapte, sare, piper, făină, ulei de măsline, 2 ouă

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

16 voturi

Mod de preparare

Tocăm ceapa şi usturoiul.

Fierbem spanacul cam 7-8 minute, îl scurgem bine de apă şi îl pasăm.

Punem ceapa şi usturoiul la călit într-o lingură de ulei de măsline. După ce acestea s-au rumenit puţin, adăugăm şi spanacul pasat.
Separat, călim puţină făină în ulei de măsline sau unt pentru a face rântaşul.
Adăugăm răntaşul şi cele 2-3 linguri de lapte peste spanac. Amestecăm bine.
Asezonăm cu sare şi piper şi aşteptăm să fiarbă. După ce spanacul a dat de câteva ori în clocot, amestecăm din nou şi oprim focul.

Într-o altă tigaie, turnăm puţin ulei de măsline pentru a pregati ouăle ochiuri. După ce sunt gata, le aşezăm pe farfurie, peste spanac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu ouă ochiuri" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciuperci cu sos de smântână

Ciuperci cu sos de smântână

Toci ceapa mărunt și o pui la călit cu puțin ulei, tai ciupercuțele cubulețe, nici prea mari,

7 voturi    2 comentarii
1h 40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu carne

Ardei umpluti cu carne

Se spala bine orezul. Se amesteca bine carnea cu orezul, morcovul ras, condimentele, ceapa si verdeata

4 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Daniela Iustina Horja , 01 mai 2015

    SPANACUL nu se fierbe in apa ca isi pierde vitaminele,ci se fierbe direct in sos(bechamel).Este mult mai gustos si nu ai senzatia ca mananci iarba fiarta.

  • Fara foto

    Violeta Violeta Anisoara , 14 aprilie 2014

    Eu nu pregatesc ,spanacul cu rantas,doar ceapa ,usturoi si smantana,,,,si desigur ochiurile de oua nelipsite ,merita preparat si servit,pofta buna sa aveti,cu tot respectul VIOLETA

  • Fara foto

    Ionescu Florin , 21 februarie 2014

    Eu îl fac fără rântaș. Spanacul congela t îl pun peste o ceapă medie puțin călită cu doi căței de usturoi. după ce s-a desfăcut îl mai las 2-3 min. și pun un cub de unt, sare, piper și mărar(proaspăt sau congelat) și încă un cățel de usturoi tocat mărunt. După aprox. 2 min. cu capacul pe el pun o mână bună de parmezan de bună calitate, sting focul, amestec bine și îl mai las 2min. cu capacul pus sau cât timp fac separat ouăle ochiuri. Gătesc de ceva timp și am învățat de la mama și bunica, că cel mai rău lucru întro mâncare este făina nefiartă bine. Așa că am căutat soluții pentru înlocuirea ei și am constatat că puțin unt pus la ultimele clocote ale mâncărurilor(sau apă de la fiertul cartofilor sau a pastelor) este mai sănătos decât rântașul oricât de bine ar fi făcut. Cel puțin pentru mine și familia mea este mai bun. Poftă bună!

    • Fara foto

      Maria Iusan , 20 octombrie 2013

      EU AL FAC FARA CEAPA SI NU FAC RANTASU SEPARAT PREANCALZESC O LINGURA DE FAINA CU USTUROIU SI LAPTE PUN PUTI MAI MULT CAM O CANA TORN SPANACU FIERT SI TOCAT MARUNT POTRIVESC DE SARE SI PIPER SI ADAUG SI O LINGURA DE SMANTANA PROASPATA CU OCHIURI DE OUA POFAT BUNA

    • Mary

      Mary (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2013

      Foarte bine arata! :)

    • Fara foto

      bucataras , 10 octombrie 2013

      Mai adaugati in piureul de spana smantana de gatit si zeama de lamaie... o bunatate! Iar ochiurile, faceti ochiuri romanesti, ouale fierte in apa cu sare si puneti deasupra, cand sunt gata, o bucatica de unt!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2013

      BUN TARE!!!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

40 min

16 voturi

Ingrediente

  • 1 pungă spanac proaspăt (sau congelat - în funcţie de cum găsiţi)
  • o ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri de lapte
  • sare
  • piper
  • făină
  • ulei de măsline
  • 2 ouă

Raporteaza reteta

Retete
de SaltnSasha
Prăjitura magică cu ciocolată

Prăjitura magică cu ciocolată

Rupem ciocolata în bucăţi, o punem într-o oală, aruncăm untul peste ea. Le topim

7 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Pizza Calzone - varianta impletita

Pizza Calzone - varianta impletita

În 650 ml de apă caldă dizolvăm drojdia uscată împreună cu o lingură de zahăr tos. Amestecăm

12 voturi    3 comentarii
2h 10 min
Paste si pizza
Tortilla de patatas (Omleta cu cartofi)

Tortilla de patatas (Omleta cu cartofi)

Mai simplu de atat nu se poate. Mai intai de toate, curatam cartofii, ii taiem pe jumatate si apoi

3 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive cu oua

Mary (Chef de cuisine)

Foarte bine arata! :)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tarta cu legumele toamnei Tarta cu legumele toamnei

Pregatim o tava cu dimensiunea de 30/40 cm. sau doua mai mici de 15/20 cm. Pentru inceput pregatim aluatul: 1.Punem intr-un castron

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Spanac cu ciuperci
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide