Ingrediente
1 pungă spanac proaspăt (sau congelat - în funcţie de cum găsiţi), o ceapă, 3 căţei de usturoi, 2-3 linguri de lapte, sare, piper, făină, ulei de măsline, 2 ouă
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
21 voturi
Mod de preparare
Fierbem spanacul cam 7-8 minute, îl scurgem bine de apă şi îl pasăm.
Punem ceapa şi usturoiul la călit într-o lingură de ulei de măsline. După ce acestea s-au rumenit puţin, adăugăm şi spanacul pasat.
Separat, călim puţină făină în ulei de măsline sau unt pentru a face rântaşul.
Adăugăm răntaşul şi cele 2-3 linguri de lapte peste spanac. Amestecăm bine.
Asezonăm cu sare şi piper şi aşteptăm să fiarbă. După ce spanacul a dat de câteva ori în clocot, amestecăm din nou şi oprim focul.
Într-o altă tigaie, turnăm puţin ulei de măsline pentru a pregati ouăle ochiuri. După ce sunt gata, le aşezăm pe farfurie, peste spanac.
Maria Iusan , 20 octombrie 2013
EU AL FAC FARA CEAPA SI NU FAC RANTASU SEPARAT PREANCALZESC O LINGURA DE FAINA CU USTUROIU SI LAPTE PUN PUTI MAI MULT CAM O CANA TORN SPANACU FIERT SI TOCAT MARUNT POTRIVESC DE SARE SI PIPER SI ADAUG SI O LINGURA DE SMANTANA PROASPATA CU OCHIURI DE OUA POFAT BUNA
Mary (Chef de cuisine) , 10 octombrie 2013
Foarte bine arata! :)
bucataras , 10 octombrie 2013
Mai adaugati in piureul de spana smantana de gatit si zeama de lamaie... o bunatate! Iar ochiurile, faceti ochiuri romanesti, ouale fierte in apa cu sare si puneti deasupra, cand sunt gata, o bucatica de unt!
COSTEO (Chef de cuisine) , 09 octombrie 2013
BUN TARE!!!