autor:

Sidy

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Spanac fiert in lapte cu chiftelute umplute cu cascaval

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 iunie 2010

Ingrediente
1 kg spanac crud sau 600g congelat, 4-5 catei usturoi, 2 cani cu lapte, 2 linguri ulei, sare, chiftelute umplute cu cascaval

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Spanacul daca este crud , se curata de codite si se spala bine apoi se opareste 2-3 minute in apa clocotita cu putina sare. Se scoate din apa, se lasa putin la racit si apoi se toaca marunt.
Daca spanacul este congelat, se lasa la decongelat, pe o farfurie, pina devine moale( apoi se toaca marunt daca nu este tocat).
Usturoiul curatat se da prin presa apoi se pune in uleiul pus la incins intr-o cratita. Nu il lasam mai mult de cateva secunde pentru ca se arde.
Adaugam spanacul tocat si laptele, amestecam bine , asezonam si lasam sa fiarba 5-10 minute la foc mic pina scade laptele.
In cazul in care spanacul este prea fluid, amestecam o lingura de faina cu lapte si adaugam amestecul peste spanac, lasandu-l sa fea cateva clocote.
Prajim chiftelutele umplute si le servim alaturi de spanac.
Pofta mare !

PS. Spanacul astfel preparat se poate servi si alaturi de oua romanesti sau friptura( cu miel e cel mai bun).
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac fiert in lapte cu chiftelute umplute cu cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Orez cu legume

Orez cu legume

Curatati legumele si tocati-le cubulete mici. Intr-o tigaie antiaderenta puneti la calit in ulei

16 voturi    4 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tandori chicken si curry cu legume

Tandori chicken si curry cu legume

Tandori chicken: Se incalzeste cuptorul la 220 grade,se spala bucatile de pui si se pun la uscat

5 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 18 %
389.99 lei
319.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 03 august 2010

    Merita incercata !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Foarte gustos!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

    Foarte bun!!!ne place mult spanacul:)

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      bun, bun *****

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 30 iunie 2010

      Am auzit numai de bine de spanacul fiert in lapte,trebuie sa-l incerc si eu neaparat.Deja m-ai convins sa il fac.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 1 kg spanac crud sau 600g congelat
  • 4-5 catei usturoi
  • 2 cani cu lapte
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • chiftelute umplute cu cascaval

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Pastai in sos cu usturoi Pastai in sos cu usturoi

Eu folosesc pastaile congelate pentru ca sunt tinere si nu au ate si fierb mai putin. Intr-o cratita potrivita, topim untul si prajim

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de miel ardeleneasca Ciorba de miel ardeleneasca

Intr-o oala de 3 litri, am pus apa rece si carnea. Am pus-o la fiert cu putina sare si am spumit-o de mai multe ori. Am oprit focul

1 vot    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Spanac