autor:

DenyS

» » Aluaturi si Foietaje

Spanakopita

Autor: DenyS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 aprilie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: DenyS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 aprilie 2013

Ingrediente
-600 g spanac proaspat, - foietaj placinta, - 1 ceapa sau 3 fire ceapa verde, - 2-3 catei usturoi, - ulei, - marar, - patrunjel, - 4 oua, - o cutie ricotta, - o buc branza telemea vaca (sau feta) - aprox 250 g, - sare, - piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h

12 voturi

Mod de preparare

Se pun frunzele de spanac la fiert in apa cu sare. Intre timp se curata ceapa, usturoiul si sa calesc in 2 linguri de ulei masline. Cand devin aurii, se scot de pe foc si se aseaza separat intr-un vas.
Intre timp, spanacul se scurge de apa si se lasa sa se raceasca, ulterior se marunteste cu un cutit si se aseaza in acelasi vas alaturi de ceapa si usturoi.
Se adauga ricotta si branza telemea (feta) fie data prin razatoarea cu ochiuri mari sau maruntita cu mana.
Se amesteca toata compozitia, adaugandu-se pe rand sare, piper, marar si patrunjel plus 3 oua.
Se unge o tava cu ulei, se aseaza 5 foi unse cu ulei, dupa care se toarna compozitia omogen. Se aseaza 5 foi peste compozitie si se toaarna inca un ou batut pentru a prinde crusta.
Se da la cuptor, ulterior se lasa sa se raceasca si apoi se feliaza. Este foarte buna atat calda cat si rece!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spanakopita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu spanac si branza – Spanakopita (specific grecesc)

Placinta cu spanac si branza – Spanakopita (specific grecesc)

Am gradina plina cu spanac, l-am preparat intr-o multime de feluri si am gasit o noua reteta din

114 voturi    10 comentarii
1h
Aperitive

"Spanakopita"

Spalam frunzele de spanac si le oprim cateva minute ,apoi il surgem si il tocam mai marunt. Taiem

10 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Cornelia

    Cornelia (Chef de cuisine):

    Am facut Spanakopita, dar nu am avut decat branza de bivolita , restul am respectat reteta , si am fost laudata de sotul meu . Este foarte buna .

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

12 voturi

Ingrediente

  • -600 g spanac proaspat
  • - foietaj placinta
  • - 1 ceapa sau 3 fire ceapa verde
  • - 2-3 catei usturoi
  • - ulei
  • - marar
  • - patrunjel
  • - 4 oua
  • - o cutie ricotta
  • - o buc branza telemea vaca (sau feta) - aprox 250 g
  • - sare
  • - piper

Raporteaza reteta

Retete
de DenyS
Placinta cu pui, ciuperci si branza

Placinta cu pui, ciuperci si branza

Se taie ceapa si se caleste in 2 linguri ulei. Cand devine aurie, se adauga cipuercile spalate si

8 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje
Supa cu somon

Supa cu somon

Am incercat aceasta supa in Helsinki si mi s-a parut extrem de gustoasa, satioasa si potrivita pentru

5 voturi    2 comentarii
40 min
Supe de carne
Orez in doua culori

Orez in doua culori

Se spala orezul si se pune la calit in 2 linguri ulei pana devine auriu. Se adauga mazarea si morcovul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Varzar impletit