Specialitate de pui umplut cu hribi si mozzarella

In primul rand pregatim puiul, il curatam, il jumulim de eventualele pene mai mari sau mai mici ramase.

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
medie
Specialitate de pui umplut cu hribi si mozzarella

Ingrediente

  • 1 pui de aproximativ 1,5 kg
  • Pentru umplutura:
  • 500 gr hribi(congelati am folosit eu)
  • Bulgarasi mici de mozzarella(aproximativ 100 gr)
  • 1 praf de sare
  • Piper boabe Delikat(sa fie proaspat rasnit)
  • Fulgi de chili Delikat
  • 1 lingurita chimbrisor Delikat
  • 2 linguri patrunjel proaspat tocat marunt(pentru prospetime)
  • 1-2 catei de usturoi zdrobiti sau tocati marunt
  • In plus:
  • 30-40 gr unt
  • 1 lingura crema de branza cu ciuperci
  • ½ lingurita boia de ardei dulce Delikat
  • 1 lingurita amestec de condimente pentru pui
  • 1 praf de sare
  • Pentru garnitura:
  • 9-10 cartofi noi (marime medie)
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • Aromele pentru cartofi: lingurita sare, lingurita piper proaspat rasnit Delikat, boia de ardei dulce Delikat, oregano, amestec de ierburi cu marar( din fiecare aproximativ ½ lingurita

Mod de preparare

In primul rand pregatim puiul, il curatam, il jumulim de eventualele pene mai mari sau mai mici ramase (daca este cazul il putem parli la flacara aragazului), eu inlatur pielea de la gat in exces, tartita si varfurile aripilor. Spalat bine la interior si la suprafata, lasam puiul sa se zvante.

Pentru umplutura: punga cu hribi am scos-o de seara din frigider si am lasat-o peste noapte sa se dezghete. Am constatat ca sunt cam plini de apa, asa ca i-am strans usor intre palme. Am adaugat celelelate ingrediente si am amestecat compozitia. Cu aceasta compozitie am umplut puiul. Pasul urmator a fost sa-i leg picioarele incrucisate cu o sfoara de bucatarie pentru a evita sa iasa umplutura. La final am pus si un cartof sa fim si mai siguri ca umplutura nu se revarsa din pui…

Din unt, crema de branza si restul condimentelor am facut o pasta/crema. Am folosit-o la aromatizarea puiului la suprafata. Cum procedam? Cu degetele incercam cat mai usor sa desprindem pielea puiului, dar nu de tot. La fel de finut , tot cu degetele strecuram pasta atat pe sub piele cat si pe deasupra. Astfel puiul pregatit il asezam intr-un vas termorezistent uns cu foarte putin ulei.

Pentru cartofi este la fel de simplu: spalam bine cartofii sub jet de apa cu un burete abraziv. In felul asta nu mai necesita sa fie curatati. Se stropesc cartofii cu putin ulei de masline, doar cat sa se prinda aromele de cartofi. Intr-un bol amestecam toate mirodeniile. Cu acest amestec aromatizam cartofii, apoi ii asezam in vasul cu pui. Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru o ora si 30 minute. La jumatatea timpului eu l-am intors pentru a se rumenii pe toate partile.

Sa aveti pofta!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci
Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun

Tarta cu oua pentru micul dejun
Salata cu paste, piept de pui si porumb

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Salata cu paste, piept de pui si porumb
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise