Ingrediente
1 pui de aproximativ 1,5 kg, Pentru umplutura:, 500 gr hribi(congelati am folosit eu), Bulgarasi mici de mozzarella(aproximativ 100 gr), 1 praf de sare, Piper boabe Delikat(sa fie proaspat rasnit), Fulgi de chili Delikat, 1 lingurita chimbrisor Delikat, 2 linguri patrunjel proaspat tocat marunt(pentru prospetime), 1-2 catei de usturoi zdrobiti sau tocati marunt, In plus:, 30-40 gr unt, 1 lingura crema de branza cu ciuperci, ½ lingurita boia de ardei dulce Delikat, 1 lingurita amestec de condimente pentru pui, 1 praf de sare, Pentru garnitura:, 9-10 cartofi noi (marime medie), 1-2 linguri ulei de masline, Aromele pentru cartofi: lingurita sare, lingurita piper proaspat rasnit Delikat, boia de ardei dulce Delikat, oregano, amestec de ierburi cu marar( din fiecare aproximativ ½ lingurita
Dificultate: Medie | Timp: 2h 40 min
0 voturi
Mod de preparare
Pentru umplutura: punga cu hribi am scos-o de seara din frigider si am lasat-o peste noapte sa se dezghete. Am constatat ca sunt cam plini de apa, asa ca i-am strans usor intre palme. Am adaugat celelelate ingrediente si am amestecat compozitia. Cu aceasta compozitie am umplut puiul. Pasul urmator a fost sa-i leg picioarele incrucisate cu o sfoara de bucatarie pentru a evita sa iasa umplutura. La final am pus si un cartof sa fim si mai siguri ca umplutura nu se revarsa din pui…
Din unt, crema de branza si restul condimentelor am facut o pasta/crema. Am folosit-o la aromatizarea puiului la suprafata. Cum procedam? Cu degetele incercam cat mai usor sa desprindem pielea puiului, dar nu de tot. La fel de finut , tot cu degetele strecuram pasta atat pe sub piele cat si pe deasupra. Astfel puiul pregatit il asezam intr-un vas termorezistent uns cu foarte putin ulei.
Pentru cartofi este la fel de simplu: spalam bine cartofii sub jet de apa cu un burete abraziv. In felul asta nu mai necesita sa fie curatati. Se stropesc cartofii cu putin ulei de masline, doar cat sa se prinda aromele de cartofi. Intr-un bol amestecam toate mirodeniile. Cu acest amestec aromatizam cartofii, apoi ii asezam in vasul cu pui. Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru o ora si 30 minute. La jumatatea timpului eu l-am intors pentru a se rumenii pe toate partile.
Sa aveti pofta!!