Se curata legumele de coaja, cotoare si seminte. Tocam totul in cubulete cit mai mici posibil. Intr-o cratita punem uleiul la incins. Cind este bine incins, punem ceapa si o lasam sa se caleasca pina incepe sa devina sticloasa. Dupa care adaugam vinul si lasam sa fiarba circa 2 minute sa se mai evapore. Adaugam restul legumelor, amestecam bine, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba circa 5 minute la foc potrivit, amestecind din cind in cind. Intre timp curatam carnea de eventuale pielite si tendoane, o spalam bine de singe si o adaugam peste legume, amestecam bine, adaugam peste circa 1 1/2 litri de apa fierbinte in care am dizolvat in prealabil cubul Knorr. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 2 ore sau pina cind carnea este bine fiarta si incepe sa se desfaca in fisii, mestecind din cind in cind pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Daca este nevoie mai putem adauga apa fierbinte. In loc de rosii putem folosi si suc de rosii( circa 200 ml) sau o lingura de pasta de rosii, diluata in putina apa calda. Cind carne este gata, punem foile de dafin, potrivim de sare si piper, mai lasam sa dea un clocot si mincarea este gata. Se serveste calda cu garnitura de piure de cartofi, pilaf simplu de orez, mamaliguta sau paste simple doar fierte in apa cu sare.
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Incearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaReteta de salata greceasca. Salata greceasca reteta traditionala. Salata de vara cu rosii, castraveti, ardei, ceapa rosie,...
Salata greceascaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii