Spezzatino di manzo (Tocanita cu carne de vita)

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Spezzatino di manzo (Tocanita cu carne de vita)

Ingrediente

  • Pentru 6 portii: -1kg carne de vita (poate fi si de calitate inferioara). -2 cepe potrivite. -1 ardei gras rosu
  • mai mare. -3-4 morcovi. -1/2 radacina de telina potrivita. -2 rosii bine coapte. -1 pahar vin rosu sec. -2 foi de dafin. -50 ml ulei de masline sau floarea soarelui. -1 cub Knorr cu gust de vita sau legume. Sare
  • piper.

Mod de preparare

Se curata legumele de coaja, cotoare si seminte. Tocam totul in cubulete cit mai mici posibil. Intr-o cratita punem uleiul la incins. Cind este bine incins, punem ceapa si o lasam sa se caleasca pina incepe sa devina sticloasa. Dupa care adaugam vinul si lasam sa fiarba circa 2 minute sa se mai evapore. Adaugam restul legumelor, amestecam bine, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba circa 5 minute la foc potrivit, amestecind din cind in cind. Intre timp curatam carnea de eventuale pielite si tendoane, o spalam bine de singe si o adaugam peste legume, amestecam bine, adaugam peste circa 1 1/2 litri de apa fierbinte in care am dizolvat in prealabil cubul Knorr. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc potrivit circa 2 ore sau pina cind carnea este bine fiarta si incepe sa se desfaca in fisii, mestecind din cind in cind pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Daca este nevoie mai putem adauga apa fierbinte. In loc de rosii putem folosi si suc de rosii( circa 200 ml) sau o lingura de pasta de rosii, diluata in putina apa calda. Cind carne este gata, punem foile de dafin, potrivim de sare si piper, mai lasam sa dea un clocot si mincarea este gata. Se serveste calda cu garnitura de piure de cartofi, pilaf simplu de orez, mamaliguta sau paste simple doar fierte in apa cu sare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise