autor:

autor

» » Fripturi

Spinare de batal la gratar

    Reteta postata pe: 18 martie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 18 martie 2005

Ingrediente
o spinare de batal, inclusiv coloana vertebrala, , 1 morcov, 1 patrunjel, 1/2 telina, 200 ml vin rosu, 100 ml otet de vin,1000 ml apa, 100 ml ulei, 100 g miere, sare, piper, cimbru, menta

Dificultate: Ridicata Timp: 8h

1 vot

Mod de preparare

Se prepara un bait din apa, vin otet, morcov, patrunjel telina si mirodenii. Spinarea de batal se taie in bucati de aprox. 2-3 vertebre si se tine timp de 5-6 ore in bait. Se scurge si se introduce in cuptorul incins la 180 grade timp de 45 minute intr-o tava putin unsa. Dupa coacere se scoate si se unge cu o pensula cu un amestec din ulei, miere, sare si frunze de menta. Se asaza pe gratarul cu jar mocnit timp de aprox. 20 minute.
Se serveste cu compot de prune in otet (vezi reteta) impreuna cu fudulii si alte maruntaie la gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spinare de batal la gratar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Ceafa de porc la cuptor in vin

Ceafa de porc la cuptor in vin

Ceafa se rumeneste uniform in tigaia incinsa cu ulei.Se aduga legumele si merele taiate felii, se

4 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Pastrama de oaie

Pastrama de oaie

Spalam si zvantam carnea de oaie cu servete de hartie. Daca e cazul o desosam si o potionam. Eu am

21 voturi    8 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Ridicata

Timp

8h

1 vot

Ingrediente

  • o spinare de batal
  • inclusiv coloana vertebrala
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1/2 telina
  • 200 ml vin rosu
  • 100 ml otet de vin,1000 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 100 g miere
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • menta

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

100 voturi    17 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Gratar picant de pui la cuptorul cu halogen Oven