Blat:
Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare,dupa care se pun galbenusurile pe rand.
La sfarsit faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
Se coace in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt.Eu n-am tava mare,doar mai mica,asa ca am copt in 2 ture.
Dupa ce s-a copt se rastoarna blatul pe un prosop umed si se ruleaza.
Se lasa cateva minute,se deruleaza si se insiropeaza cu sirop de zahar ars.Se repartizeaza crema,lasand cateva linguri pentru pus deasupra.
Crema:
Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si omogenizam.Frisca nu se fierbe,se aduce doar pana in punctul de fierbere. Se da la rece pentru 1 ora,apoi mixam.Vom obtine o frisca ciocolatoasa.
Glazura:
Topim ciocolata impreuna cu frisca si untul. Omogenizam si dam la rece.
Am taiat cele 2 blaturi unse cu crema,in cate 3 parti aproximativ egale. :)
In platoul in care urmeaza a fi \"construit\" tortul punem prima fasie rulata,apoi in continuarea ei celelalte,formand spirala.
Finisam cu restul de crema.
Dupa ce glazura s-a racit si intarit putin, o repartizam pe toata suprafata tortului si uniformizam.
Marginea laterala a tortului se \"imbraca\" cu nuca macinata.
Se orneaza cu frisca si floricele.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii