autor:

Fara foto

» » Prajituri

Spirala cu ciocolata

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
* Pentru blat:, * 6 oua, * 200g zahar, * 1 plic zahar vanilat, * 100 g faina, * 100 g amidon alimentar, * 1 plic praf de copt, * Pentru crema ganache:, * 200 g ciocolata amaruie, * 400 ml frisca lichida, * Pentru glazura:, * 100 g ciocolata, * 50 g unt, * 50 ml frisca lichida

Dificultate: Ridicata Timp: 4h

43 voturi

Mod de preparare

Blat:

Albusurile se separa de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza in continuare,dupa care se pun galbenusurile pe rand.
La sfarsit faina amestecata cu amidonul si praful de copt.
Se coace in tava mare de la aragaz tapetata cu hartie de copt.Eu n-am tava mare,doar mai mica,asa ca am copt in 2 ture.
Dupa ce s-a copt se rastoarna blatul pe un prosop umed si se ruleaza.
Se lasa cateva minute,se deruleaza si se insiropeaza cu sirop de zahar ars.Se repartizeaza crema,lasand cateva linguri pentru pus deasupra.

Crema:

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si omogenizam.Frisca nu se fierbe,se aduce doar pana in punctul de fierbere. Se da la rece pentru 1 ora,apoi mixam.Vom obtine o frisca ciocolatoasa.

Glazura:

Topim ciocolata impreuna cu frisca si untul. Omogenizam si dam la rece.

Am taiat cele 2 blaturi unse cu crema,in cate 3 parti aproximativ egale. :)
In platoul in care urmeaza a fi \"construit\" tortul punem prima fasie rulata,apoi in continuarea ei celelalte,formand spirala.

Finisam cu restul de crema.

Dupa ce glazura s-a racit si intarit putin, o repartizam pe toata suprafata tortului si uniformizam.
Marginea laterala a tortului se \"imbraca\" cu nuca macinata.
Se orneaza cu frisca si floricele.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tort spirala cu ciocolata

Tort spirala cu ciocolata

Blaturile de ciocolata Tapetam fundul tavii dreptunghiulare(21 x 31 cm.) cu hartie de copt si

13 voturi    9 comentarii
4h
Torturi
Chec cu nuci si rahat

Chec cu nuci si rahat

Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit

10 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 32 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Toni Popescu , 29 decembrie 2014

    Arata minunat,eu faceam un asemenea tort in tinerete, Numele lui era Moara de vant. Reteta e diferita si as vrea sa o incerc. Cat de mare trebuie sa for tava pt aceasta cantitate? Multumesc.

  • Fara foto

    Silvia Muscalu , 20 noiembrie 2014

    ARATA BINE AM SA INCERC SI EU

  • Fara foto

    Silvia Armanita , 03 noiembrie 2014

    super am sal fac si eu chiar azi multumesc de reteta

    • Fara foto

      Gina Popa , 21 mai 2014

      arata superb cred ca o sa incerc si eu

    • Fara foto

      Violeta Munteanu , 05 aprilie 2014

      bifat! ieri l-am facut si de cum m-am trezit am dat fuga la frigider. e foarte bun si chiar nu e mare lucru de facut. Incercati si voi!

    • Fara foto

      Ferah Gagiu , 04 aprilie 2014

      foarte interesanta ,multa imaginatie si gustoasa cred ,voi incerca !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      o minunatie...

    • Fara foto

      Floare de colt (Chef de cuisine) , 09 februarie 2013

      Iti place mult sa gatesti ! Foarte fain tortul !!!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2012

      Miha e superb tortul!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 12 iulie 2011

      Un deliciu!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

      Super !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      O bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Arata grozav si cred ca este si foarte gustos!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

      Foarte fin si elegant!*****

    • mihaela cecilia

      mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 20 mai 2010

      Super bun! Arata minunat!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 aprilie 2010

      E un tort deosebit, cred ca e f. frumoasa si sectiunea. Interesant.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2010

      Felicitari! Ok mai lamurit.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 06 martie 2010

      Un deliciu, foarte aspectuos.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 13 februarie 2010

      Frumos ornat si prezentat,o bunatate.Felicitari.

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 februarie 2010

      Esi foarte priceputa.....felicitari!

    • mihaela idriceanu

      mihaela idriceanu (Chef de cuisine) , 03 februarie 2010

      foarte frumos ornat si dupa ingrediente e si foarte bun!

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 ianuarie 2010

      E minunat, foarte aspectuos.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Super,arata ft bine si gustul pe masura ,evident nu?

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      M-ai surprins din nou in cel mai placut mod...,felicitari...

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010

      Arata foarte bine. Cu siguranta e foarte bun.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Miha278,esti foarte inventiva,tortul tau este foarte interesant,nici nu ma indoiesc ca nu ar fi bun,cred ca este un deliciu.Rotocoalele de blat cu crema le-ai pus in semicerc,foarte frumos.Ai votul meu,felicitari.

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Multumesc Mariana! Rabdare nu prea am, desi as vrea, in schimb am pasiune si dragoste pentru cei ce mananca

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Ai multa indemanare in bucatarie si rabdareeeeee. Arata de nota 10.

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

      Alina, am adaugat alte poze la reteta. Sper ca sunt destul de explicite. ;) Sunt aici oricand pentru explicatii, daca mai e nevoie. :)

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 10 ianuarie 2010

      5 de la mine, arata ok si trebuie sa fie buna,-dar nu inteleg cum a ramas in forma rotunda daca tu ai puso in forma patrata?

    • Fara foto

      miha278 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      Multumesc!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 07 ianuarie 2010

      Imi place cum arata.Felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Ridicata

Timp

4h

43 voturi

Ingrediente

  • * Pentru blat:
  • * 6 oua
  • * 200g zahar
  • * 1 plic zahar vanilat
  • * 100 g faina
  • * 100 g amidon alimentar
  • * 1 plic praf de copt
  • * Pentru crema ganache:
  • * 200 g ciocolata amaruie
  • * 400 ml frisca lichida
  • * Pentru glazura:
  • * 100 g ciocolata
  • * 50 g unt
  • * 50 ml frisca lichida

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

o minunatie...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Deliciu la pahar Deliciu la pahar

Facem un blat de pandispan din 6 oua, 6 linguri de zahar, 2 linguri de ulei, putina esenta de vanilie putina coaja de lamaie si 6 linguri

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu mac Prajitura cu mac

Siropul: In primul rand pregatim siropul si il lasam sa se racoreasca pana pregatim blatul de prajitura. Intr-o cratita turnati 500

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura Excelent