autor:

mirela0911

» » Aluaturi si Foietaje

Spirale cu crema de unt

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 11 septembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 11 septembrie 2016

Ingrediente
Pt. aluat:, 1 kg faina, 1/2 lgt sare, 3 galbenusuri, 3 lg ulei, 30 g drojdie proaspata, 1 lgt zahar, lapte cat cuprinde, Crema:, 200 g unt, 150 g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 1 ou pentru uns

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca drojdia cu 1 lgt zahar si 1 lg faina in cca 150 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca.

Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se toarna maiaua, se adauga uleiul si galbenusurile. In functie de cat va fi necesar se adauga lapte caldut putin cate putin, se amesteca pana se incorporeaza ingrediantele apoi se rastoarna compozitia pe masa de lucru. Se framanta un aluat omogen, moale si nelipicios.

Intre timp untul se mixeaza bine cu zaharul pudra si zaharul vanilat.

Se intinde aluatul intr-o foaie cu o grosime de cca 3-4 mm, se unge toata suprafata cu untul amestecat cu zahar, apoi se ruleaza strans pe lungime. Cu un cutit bine ascutit se taie rondele cu latimea de aproximativ 4-5 cm. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30 de minute. Inainte cu 10 minute, se scot din cuptor si se ung cu oul batut. Se mai lasa pana se rumenesc frumos.

Se servesc cu mare pofta, calde sau reci!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu crema de unt" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
tarta de zmeura

tarta de zmeura

aluatul taiati 150 gr de unt cubulete si puneti-l in un bol cu faina si amestecati.puneti apoi 150

0 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
Chifle cu faina de hrisca

Chifle cu faina de hrisca

De ceva timp studiez retete cu continut redus de gluten. Sanatos si interesant! Mai sanatos, este

4 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pt. aluat:
  • 1 kg faina
  • 1/2 lgt sare
  • 3 galbenusuri
  • 3 lg ulei
  • 30 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • lapte cat cuprinde
  • Crema:
  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 ou pentru uns

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi cu brinza