Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea.
Poate fi un mic dejun satios, o cina sau chiar pachetel pentru scoala sau serviciu!
Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face in mijloc o gropita, se pune drojdia, se presara zaharul si se toarna putina apa calduta. Se lasa sa se activeze drojdia timp de 5-10 minute. Se adauga apoi oul batut, uleiul si apa calduta pentru a putea obtine un aluat bun pentru framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand daca mai este nevoie apa sau faina. Cand se obtine un aluat elastic si nelipicios, se pune deoparte, la loc caldut sa dospeasca.
Umplutura: Sunca se taie cubulete, maslinele felii, iar ardeiul rosu bucatele mici. Cascavalul se da pe razatoarea mica.
Se imparte aluatul in doua parti egale. Se intinde cate o foaie in forma de dreptunghi. Se unge cu ketchup, apoi se asaza bucatile de sunca, masline si ardei. Deasupra se presara cascaval. Se ruleaza foiaia pe lungime bine strans, apoi se taie bucati la o distanta de cca. 5 cm. La fel se procedeaza si cu cealalta foaie.
Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza bucatile taiate in picioare, la distana intre ele. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Dupa cca. 20-25 de minute, se scoate tava din cuptor si se presara deasupra cascaval ras si se da din nou la cuptor pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii