autor:

mirela0911

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive cu carne, Paste si pizza

Spirale cu sunca si cascaval

Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 noiembrie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: mirela0911 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 noiembrie 2016

Ingrediente
Pt aluat:, 500 g faina, 1 lgt sare, 20 g drojdie proaspata, 1 lgt zahar, 1 ou, 50 ml ulei, apa cat cuprinde, Pt. umplutura:, 150 g sunca, masline negre fara samburi, ardei rosu, 200 g cascaval, 4-5 lg ketchup de casa

Dificultate: Medie Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Poate fi un mic dejun satios, o cina sau chiar pachetel pentru scoala sau serviciu!

Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face in mijloc o gropita, se pune drojdia, se presara zaharul si se toarna putina apa calduta. Se lasa sa se activeze drojdia timp de 5-10 minute. Se adauga apoi oul batut, uleiul si apa calduta pentru a putea obtine un aluat bun pentru framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand daca mai este nevoie apa sau faina. Cand se obtine un aluat elastic si nelipicios, se pune deoparte, la loc caldut sa dospeasca.

Umplutura: Sunca se taie cubulete, maslinele felii, iar ardeiul rosu bucatele mici. Cascavalul se da pe razatoarea mica.

Se imparte aluatul in doua parti egale. Se intinde cate o foaie in forma de dreptunghi. Se unge cu ketchup, apoi se asaza bucatile de sunca, masline si ardei. Deasupra se presara cascaval. Se ruleaza foiaia pe lungime bine strans, apoi se taie bucati la o distanta de cca. 5 cm. La fel se procedeaza si cu cealalta foaie.

Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza bucatile taiate in picioare, la distana intre ele. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Dupa cca. 20-25 de minute, se scoate tava din cuptor si se presara deasupra cascaval ras si se da din nou la cuptor pana se rumenesc frumos.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lasagna cu ciuperci

Lasagna cu ciuperci

Ptr sos: intr-o oala se pune putin ulei, se sfarima un catel de usturoi si se prajeste putin, dupa

8 voturi    3 comentarii
1h
Paste si pizza
Spaghetti alla Carbonara

Spaghetti alla Carbonara

Spaghetele se fierb de consistenta " al dente ", intr-un vas cu apa, sare si putin ulei ( pt.

78 voturi    26 comentarii
20 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pt aluat:
  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • apa cat cuprinde
  • Pt. umplutura:
  • 150 g sunca
  • masline negre fara samburi
  • ardei rosu
  • 200 g cascaval
  • 4-5 lg ketchup de casa

Raporteaza reteta

Retete
de mirela0911
Ciorba de fasole verde

Ciorba de fasole verde

Pentru mine este cea mai buna ciorba de sezon! Se curata fasolea la capete, se spala si se rupe

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Supe de legume
Salata cu paste, ciuperci si rosii

Salata cu paste, ciuperci si rosii

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet. Dupa ce au fiert se

3 voturi    1 comentariu
1h 10 min
Aperitive cu carne
Prajitura din albusuri cu zmeura

Prajitura din albusuri cu zmeura

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga pe rand zaharul si zaharul vanilat si

1 vot    0 comentarii
1h
Inghetate
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste cu sos picant de vinete Paste cu sos picant de vinete

Pentru a savura aceste paste delicioase cu sos picant de vinete, vom incepe prin a taia cubulete toate legumele proaspat culese din

3 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Paste