Ingrediente
Pt aluat:, 500 g faina, 1 lgt sare, 20 g drojdie proaspata, 1 lgt zahar, 1 ou, 50 ml ulei, apa cat cuprinde, Pt. umplutura:, 150 g sunca, masline negre fara samburi, ardei rosu, 200 g cascaval, 4-5 lg ketchup de casa
Dificultate: Medie | Timp: 1h
0 voturi
Mod de preparare
Aluat: Intr-un bol se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face in mijloc o gropita, se pune drojdia, se presara zaharul si se toarna putina apa calduta. Se lasa sa se activeze drojdia timp de 5-10 minute. Se adauga apoi oul batut, uleiul si apa calduta pentru a putea obtine un aluat bun pentru framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta, adaugand daca mai este nevoie apa sau faina. Cand se obtine un aluat elastic si nelipicios, se pune deoparte, la loc caldut sa dospeasca.
Umplutura: Sunca se taie cubulete, maslinele felii, iar ardeiul rosu bucatele mici. Cascavalul se da pe razatoarea mica.
Se imparte aluatul in doua parti egale. Se intinde cate o foaie in forma de dreptunghi. Se unge cu ketchup, apoi se asaza bucatile de sunca, masline si ardei. Deasupra se presara cascaval. Se ruleaza foiaia pe lungime bine strans, apoi se taie bucati la o distanta de cca. 5 cm. La fel se procedeaza si cu cealalta foaie.
Se tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt si se asaza bucatile taiate in picioare, la distana intre ele. Se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade C. Dupa cca. 20-25 de minute, se scoate tava din cuptor si se presara deasupra cascaval ras si se da din nou la cuptor pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!