autor:

Fara foto

» » Prajituri

Spirale insiropate

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 ianuarie 2010

Ingrediente
* 3 galbenusuri, * 50 g zahar, * 10 linguri unt topit, * 250 ml lapte, * 25 g drojdie proaspata, * esenta vanilie si rom, * 500 g faina

Dificultate: Medie Timp: 2h

6 voturi

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit,ca pentru maioneza.
Zaharul se topeste in laptele caldut si se adauga peste crema de galbenusuri.Dupa omogenizare se adauga drojdia si se amesteca pana se topeste.
Tot acest amestec il punem in cuva masinii de paine,adaugam faina treptat si framantam un aluat elastic,ce nu se mai lipeste de vas.Se lasa la crescut 1 ora.
Dupa ce si-a dublat volumul,se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei,in foaie subtire,se unge cu unt topit,dupa care se impacheteaza si se intinde din nou.
Se taie fasii care se rasucesc.
Din aceste fasii rasucite se formeaza spiralele.
Se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte si se dau la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumenesc.

In tot acest timp se prepara siropul din:

5 linguri miere
1 cana apa
3 linguri zahar
coaja de lamaie

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul,mierea si coaja de lamaie.

In acest sirop se scufunda spiralele inca fierbinti.Dupa insiropare se glazureaza cu serbet sau pasta de zahar.Eu am folosit fondant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale insiropate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Briose inimoase

Briose inimoase

Briosele.Se bat ouale cu zaharul, dupa care se adauga iaurtul si uleiul si se mixeaza bine. Se adauga

2 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Prajitura cu nuca si crema de cacao

Prajitura cu nuca si crema de cacao

Blatul: Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, apoi punem zaharul treptat pana ajung la consistenta

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
169.99 lei
135.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 21 iunie 2010

    Stelar, "framantam" era un termen general :) nu neaparat ca tre sa bagam noi mana in aluat. In timp ce masina isi urmeaza programul de framantare punem faina treptat si in final se va obtine un aluat nelipicios. Acum cred ca am formulat corect. ;)

  • Fara foto

    Stelar (Bucatar sef) , 18 iunie 2010

    Miha, sunt confuza.. Pui amestecul in cuva masinii de paine, dar acolo il framanti TU cu faina? Stiu ca masina il framanta singura. Nu te supara, dar nu inteleg.

  • Fara foto

    miha278 (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

    Asa este Mariana! Merita incercati! :)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 12 ianuarie 2010

      Interesanta reteta! Cred ca melcisorii tai sunt foarte gustosi!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

6 voturi

Ingrediente

  • * 3 galbenusuri
  • * 50 g zahar
  • * 10 linguri unt topit
  • * 250 ml lapte
  • * 25 g drojdie proaspata
  • * esenta vanilie si rom
  • * 500 g faina

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

miha278 (Chef de cuisine)

Stelar, "framantam" era un termen general :) nu neaparat ca tre sa bagam noi mana in aluat. In timp ce masina isi urmeaza programul de framantare punem faina treptat si in final se va obtine un aluat nelipicios. Acum cred ca am formulat corect. ;)

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Eclere cu crema de vanilie Eclere cu crema de vanilie

Punem la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand da in clocot dam deoparte si punem toata faina si amestecam bine pana cand se omogenizeaza.

4 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Prajitura cu afine si lavanda Prajitura cu afine si lavanda

Se prepara blatul din albusurile batute cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana se intaresc; se adauga galbenusul frecat un pic cu

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Piersici