autor:

Fara foto

» » Prajituri

Stangluri cu ciocolata

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru foi avem nevoie de:, 6 albusuri, 180 g zahar pudra, 180 g nuca macinata, , Pentru crema avem nevoie de:, 6 galbenusuri, 100 g zahar, 3 linguri cacao, 100 g unt

Dificultate: Medie Timp: 2h

67 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi. :) La sfarsit,nuca macinata. Compozitia se imparte in jumatate si se coc 2 foi intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 20 de minute.

Cand sunt gata, se trece imediat un cutit de jur imprejurul foii,se rastoarna pe o tava si se scoate cu mare grija hartia.Se pun pe gratar sa se raceasca.

Crema:
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema.Se adauga cacao si se pune pe bain-marine,pana incepe sa se ingroase.Se da deoparte si se lasa la racit.

Se freaca untul spuma si se adauga crema racita, lingura cu lingura.

Am umplut foile cu 3/4 din crema,restul l-am pus deasupra.

Preparata dupa reteta lui Carmen.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stangluri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Angel Food Cake

Angel Food Cake

Prima data vom pregati umplutura. Capsunile congelate (pot fi si proaspete) le punem pe foc mic impreuna

15 voturi    16 comentarii
1h
Prajituri
Briose super pufoase cu mere

Briose super pufoase cu mere

Mixam ouale cu zaharul pana se tripleaza in volum , adaugam, iaurtul si mai mixam 2~3 minute, adaugam

18 voturi    3 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mihaela Dinu , 23 aprilie 2015

    Blatul are nevoie de cel putin 3-4 linguri de făina , altfel iese foarte subțire si se lasa si mai mult cind il scoti din cuptor..

  • Loly_Talaman

    Loly_Talaman (Bucatar sef) , 12 martie 2015

    Ce buna¡,, am o intrebare se poate inlocui untul cu margarina¿.:multumesc

  • Fara foto

    Setraru Mirela , 13 februarie 2015

    Pe bune,fara faina?albus zahar si nuca?

    • Fara foto

      Irina Prisăcaru Badicica , 04 noiembrie 2014

      fara faina ?

    • Fara foto

      Mariana Birgaoanu-Hassfeld , 30 decembrie 2013

      Mie sa Zicem ca mi-a iesit!:)acum mai ramane de Gustat!va zic Maine cum e la gust:)

    • Fara foto

      , 29 decembrie 2013

      Retetele lui Miha sunt excelente si nu dau gres niciodata , puteti intra si pe blogul ei ,, dulciuri fel de fel" ... convingeti-va :) Diana .

    • Fara foto

      Mihaela Mihaela , 13 noiembrie 2013

      Pe bune,fara faina?albus zahar si nuca?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      Arata foarte bine

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      un deliciu...arata tare bine...

    • Fara foto

      Ancuta Seiceanu , 03 noiembrie 2013

      Pe bune,fara faina?albus zahar si nuca?

    • Fara foto

      lumi59 (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2013

      e minunata, eu o faceam cu 3 foi

    • Fara foto

      Diana Rus , 02 noiembrie 2013

      Eu am reteta si am facut-o. Este foarte gustoasa......:)

    • Fara foto

      Veronica Alexa , 02 noiembrie 2013

      Arrata tare bine o sa incerc

    • Fara foto

      Vazil Geo , 02 noiembrie 2013

      am sa fac si eu are spect frumos

    • Fara foto

      Elena Cabascu , 02 noiembrie 2013

      arata bine o sa ancerc sa o fac'''

    • Fara foto

      Andrei Raluca Mihaela , 02 noiembrie 2013

      e foarte una

    • Fara foto

      Vasi Munteanu , 17 octombrie 2013

      a facut cineva?

    • Fara foto

      Stella Doaga , 17 octombrie 2013

      usoara si sunt sigura f buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

67 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 6 albusuri
  • 180 g zahar pudra
  • 180 g nuca macinata
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 100 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

54 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Loly_Talaman (Bucatar sef)

Ce buna¡,, am o intrebare se poate inlocui untul cu margarina¿.:multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Chec marmorat Chec marmorat

Se separa albusurile de galbenusuri, punandu-se fiecare in cate un vas mare de mixer. Se bat albusurile spuma tare, se adauga zeama

0 voturi    0 comentarii
25 min
Dulciuri diverse
Dulce cu curmale Dulce cu curmale

Intr-o tigaie, punem la incalzit curmalele macinate cu zaharul si adaugam si margarina si lasam sa se topeasca impreuna pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura " Inghetata falsa "