autor:

» » Prajituri

Stangluri cu ciocolata

Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: miha278 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 ianuarie 2010

Ingrediente
Pentru foi avem nevoie de:, 6 albusuri, 180 g zahar pudra, 180 g nuca macinata, , Pentru crema avem nevoie de:, 6 galbenusuri, 100 g zahar, 3 linguri cacao, 100 g unt

Dificultate: Medie Timp: 2h

68 voturi

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi. :) La sfarsit,nuca macinata. Compozitia se imparte in jumatate si se coc 2 foi intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 20 de minute.

Cand sunt gata, se trece imediat un cutit de jur imprejurul foii,se rastoarna pe o tava si se scoate cu mare grija hartia.Se pun pe gratar sa se raceasca.

Crema:
Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema.Se adauga cacao si se pune pe bain-marine,pana incepe sa se ingroase.Se da deoparte si se lasa la racit.

Se freaca untul spuma si se adauga crema racita, lingura cu lingura.

Am umplut foile cu 3/4 din crema,restul l-am pus deasupra.

Preparata dupa reteta lui Carmen.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stangluri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu capsuni si bezea

Prajitura cu capsuni si bezea

Amestecam zaharul cu galbenusurile, adaugam untul,smantana si restul ingredientelor. Se obtine o

38 voturi    27 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura mea de Halloween

Prajitura mea de Halloween

Incepem asa: pentru un blat folosim: 4 galbenusuri amestecate cu 4 linguri de zahar si 6 linguri

1 vot    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 18 comentarii

  • Mihaela Dinu , 23 aprilie 2015

    Blatul are nevoie de cel putin 3-4 linguri de făina , altfel iese foarte subțire si se lasa si mai mult cind il scoti din cuptor..

  • Loly_Talaman

    Loly_Talaman (Bucatar sef) , 12 martie 2015

    Ce buna¡,, am o intrebare se poate inlocui untul cu margarina¿.:multumesc

  • Setraru Mirela , 13 februarie 2015

    Pe bune,fara faina?albus zahar si nuca?

    • Irina Prisăcaru Badicica , 04 noiembrie 2014

      fara faina ?

    • Mariana Birgaoanu-Hassfeld , 30 decembrie 2013

      Mie sa Zicem ca mi-a iesit!:)acum mai ramane de Gustat!va zic Maine cum e la gust:)

    • , 29 decembrie 2013

      Retetele lui Miha sunt excelente si nu dau gres niciodata , puteti intra si pe blogul ei ,, dulciuri fel de fel" ... convingeti-va :) Diana .

    • Mihaela Mihaela , 13 noiembrie 2013

      Pe bune,fara faina?albus zahar si nuca?

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      Arata foarte bine

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2013

      un deliciu...arata tare bine...

    • Ancuta Seiceanu , 03 noiembrie 2013

      Pe bune,fara faina?albus zahar si nuca?

    • lumi59 (Chef de cuisine) , 02 noiembrie 2013

      e minunata, eu o faceam cu 3 foi

    • Diana Rus , 02 noiembrie 2013

      Eu am reteta si am facut-o. Este foarte gustoasa......:)

    • Veronica Alexa , 02 noiembrie 2013

      Arrata tare bine o sa incerc

    • Vazil Geo , 02 noiembrie 2013

      am sa fac si eu are spect frumos

    • Elena Cabascu , 02 noiembrie 2013

      arata bine o sa ancerc sa o fac'''

    • Andrei Raluca Mihaela , 02 noiembrie 2013

      e foarte una

    • Vasi Munteanu , 17 octombrie 2013

      a facut cineva?

    • Stella Doaga , 17 octombrie 2013

      usoara si sunt sigura f buna

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

68 voturi

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 6 albusuri
  • 180 g zahar pudra
  • 180 g nuca macinata
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 100 g unt

Raporteaza reteta

Retete
de miha278
Smantanita

Smantanita

Foile: Se amesteca toate ingredientele pentru foi si se framanta un aluat elastic. Se imparte in

59 voturi    23 comentarii
1h
Prajituri
Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Pulpe in aluat de bere si tagliatelle cu sos de smantana

Ouale se bat bine impreuna cu condimentele.Eu am pus sare,piper si boia de ardei iute. Se adauga

7 voturi    2 comentarii
1h
Paste si pizza
Piept de pui crocant

Piept de pui crocant

Ouale se bat bine impreuna cu sarea,piperul si boiaua de ardei. Se adauga faina si se omogenizeaza. Fulgii

6 voturi    3 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Loly_Talaman (Bucatar sef)

Ce buna¡,, am o intrebare se poate inlocui untul cu margarina¿.:multumesc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Pandispan zebra cu nectarine Pandispan zebra cu nectarine

Bați albușurile spumă tare împreună cu zahărul și praful de sare ,apoi adaugi pe rând galbenusurile, mixând

3 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu visine si zmeura Strudel cu visine si zmeura

Incepeti cu pregatirea umpluturii, ca sa aiba timp sa se raceasca. Visinele spalate, le curatati de codite, scoateti samburii. Zmeura

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere