autor:

CulinaryRainbow

» » Fripturi

Steak de porc cu sos vierge

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 17 februarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 17 februarie 2015

Ingrediente
Ingrediente pentru steak:, 600 g mușchiuleț de porc, un cubuleț de un, un fir de cimbru, sare de mare și piper, , Ingrediente pentru sosul vierge:, 300 g roșii cherry, o mână de arpagic roșu, o mână de măsline kalamata fără sâmburi, 3 căței de usturoi, câteva frunze de busuioc proaspăt, două linguri cu zeamă de lămâie, 4 linguri cu ulei de măsline, sare de mare ( sau himalaya )

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

1 vot

Mod de preparare

În ultima vreme am postat cam multe dulciuri și niciun fel principal, așa că azi am decis să vă prezint o rețetă simplă și cu o savoare inegalabilă.

Este un fel de mâncare care necesită mai puțin de 30 de minute pentru preparare. E consistent și de ce nu, sănătos. Se poate realiza cu carne de porc, vită și chiar pește și pentru că urmează perioada ”mieilor”, am să încerc și cu acest tip de carne. :)



Am condimentat carnea cu sare și piper și am rumenit-o pe ambele părți în tigaia grill.

Am scos-o într-o altă tigaie, de această dată una obișnuită din teflon, am adăugat untul și cimbrul și am gătit-o aproximativ 7 minute.

Când carnea s-a pătruns, am oprit focul și am acoperit tigaia cu un capac.

În timp ce s-a gătit carnea, am pus arpagicul împreună cu uleiul de măsline într-o tigaie. Imediat ( arpagicul nu trebuie prăjit ) am adăugat și roșiile cherry tăiate pe jumătate, măslinele, sarea și piperul. Le-am tras la tigaie preț de 2-3 minute, apoi am adăugat usturoiul pisat și busuiocul mărunțit. Am stins cu zeama de lămâie.

Am așezat totul pe 3 farfurii și am servit ca atare.



Dacă aveți un vin bun, roșu, nu ezitați să-l serviți alături. Vă va încânta cu siguranță!

Nu-i așa că vă tentează? :)



Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Steak de porc cu sos vierge" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Friptura de vita

Friptura de vita

Muschiul de vita se taie felii mari si se aseaza in tava. Se condimenteaza pe o parte si se pune

10 voturi    5 comentarii
3h 10 min
Fripturi
Pulpe la cuptor

Pulpe la cuptor

Se unge tava cu putin ulei, se taie lamaia felii si se pune in tava, se freaca pulpele de pui

5 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente pentru steak:
  • 600 g mușchiuleț de porc
  • un cubuleț de un
  • un fir de cimbru
  • sare de mare și piper
  • Ingrediente pentru sosul vierge:
  • 300 g roșii cherry
  • o mână de arpagic roșu
  • o mână de măsline kalamata fără sâmburi
  • 3 căței de usturoi
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • două linguri cu zeamă de lămâie
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • sare de mare ( sau himalaya )

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

11 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin Filet de porc invelit in bacon cu cartofi si rozmarin

Se ia filetul, se spala, se usuca cu un pic de hartie de bucatarie, se taie in bucati mai potrivite, dupa care se condimenteaza cu sare+piper+2

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Fripturi
Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Pulpe de pui pe sare