Se pune intr-un vas pe foc foarte mic sau bain-marie untul,ciocolata rupta,se amesteca continuu,se adauga apoi zaharul,cacao iar dupa 2min se da deoparte se incorporeaza lichiorul si se lasa sa se raceasca
Se bat usor ouale cu mixerul pana rezulta o spuma voluminoasa,se amesteca cu ciocolata bine racita apoi usor cu faina amestecata cu praful de copt si bicarbonat;dupa omogenizare se rastoarna in forma de stea si se lasa la cuptor la foc mic 45min.
Pentru glazura se pune untul intr-un vas pe foc impreuna cu zahar cacao,smantana,se amesteca continuu sa se topeasca zaharul apoi se da vasul deoparte,se incorporeaza gelatina hidratata 5min in apa rece,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca
Pasta de zahar se intinde pe masa de lucru presarata cu zahar pudra(sa nu se lipeasca)cu sucitorul intr-o foaie nu prea subtire apoi se decupeaza stelute in diferite marimi
Blatul racit,se pune pe un platou,se intinde glazura bine pe toata suprafata,se pun stelutele,se presara cu zahar aurit apoi se lasa la frigider pana in momentul servirii.
Aceasta reteta o pregatesc in fiecare an si mereu are succes,parca ar fi facuta pentru prima data.
Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.
Gogosi cu ciocolataDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii