Se pune intr-un vas pe foc foarte mic sau bain-marie untul,ciocolata rupta,se amesteca continuu,se adauga apoi zaharul,cacao iar dupa 2min se da deoparte se incorporeaza lichiorul si se lasa sa se raceasca
Se bat usor ouale cu mixerul pana rezulta o spuma voluminoasa,se amesteca cu ciocolata bine racita apoi usor cu faina amestecata cu praful de copt si bicarbonat;dupa omogenizare se rastoarna in forma de stea si se lasa la cuptor la foc mic 45min.
Pentru glazura se pune untul intr-un vas pe foc impreuna cu zahar cacao,smantana,se amesteca continuu sa se topeasca zaharul apoi se da vasul deoparte,se incorporeaza gelatina hidratata 5min in apa rece,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca
Pasta de zahar se intinde pe masa de lucru presarata cu zahar pudra(sa nu se lipeasca)cu sucitorul intr-o foaie nu prea subtire apoi se decupeaza stelute in diferite marimi
Blatul racit,se pune pe un platou,se intinde glazura bine pe toata suprafata,se pun stelutele,se presara cu zahar aurit apoi se lasa la frigider pana in momentul servirii.
Aceasta reteta o pregatesc in fiecare an si mereu are succes,parca ar fi facuta pentru prima data.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii