autor:

LUBITA

» » , Prajituri, Retete de Craciun

Steaua Craciunului

Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 decembrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: LUBITA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 decembrie 2015

Ingrediente
Blat, 200g unt, 130g ciocolata neagra, 240g zahar, 2linguri cacao, 70ml lichior Amaretto, 230g faina, 2lingurite praf de copt, 1/2lingurita bicarbonat, 4oua, Glazura, 150g unt, 4linguri zahar brun, 3-4linguri smantana lichida, 4linguri cacao, 4foi de gelatina, Decor, pasta de zahar, zahar aurit

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

Se pune intr-un vas pe foc foarte mic sau bain-marie untul,ciocolata rupta,se amesteca continuu,se adauga apoi zaharul,cacao iar dupa 2min se da deoparte se incorporeaza lichiorul si se lasa sa se raceasca
Se bat usor ouale cu mixerul pana rezulta o spuma voluminoasa,se amesteca cu ciocolata bine racita apoi usor cu faina amestecata cu praful de copt si bicarbonat;dupa omogenizare se rastoarna in forma de stea si se lasa la cuptor la foc mic 45min.
Pentru glazura se pune untul intr-un vas pe foc impreuna cu zahar cacao,smantana,se amesteca continuu sa se topeasca zaharul apoi se da vasul deoparte,se incorporeaza gelatina hidratata 5min in apa rece,se amesteca bine si se lasa sa se raceasca
Pasta de zahar se intinde pe masa de lucru presarata cu zahar pudra(sa nu se lipeasca)cu sucitorul intr-o foaie nu prea subtire apoi se decupeaza stelute in diferite marimi
Blatul racit,se pune pe un platou,se intinde glazura bine pe toata suprafata,se pun stelutele,se presara cu zahar aurit apoi se lasa la frigider pana in momentul servirii.
Aceasta reteta o pregatesc in fiecare an si mereu are succes,parca ar fi facuta pentru prima data.
Daca ti-a placut reteta noastra "Steaua Craciunului" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Craciun
Chec cu scortisoara

Chec cu scortisoara

Frecam ouale cu zaharul pana se albeste compozitia. Amestecam faina cu praful de copt, adaugam peste

0 voturi    0 comentarii
1h
Retete de Craciun
Turta dulce cu cafea turceasca

Turta dulce cu cafea turceasca

Aluat   Într-o cratiță se topește o lingură de zahăr până devine

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Craciun

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • Blat
  • 200g unt
  • 130g ciocolata neagra
  • 240g zahar
  • 2linguri cacao
  • 70ml lichior Amaretto
  • 230g faina
  • 2lingurite praf de copt
  • 1/2lingurita bicarbonat
  • 4oua
  • Glazura
  • 150g unt
  • 4linguri zahar brun
  • 3-4linguri smantana lichida
  • 4linguri cacao
  • 4foi de gelatina
  • Decor
  • pasta de zahar
  • zahar aurit

Raporteaza reteta

Retete
de LUBITA
Merluciu cu rosii

Merluciu cu rosii

Pestele curatat,spalat,portionat,se da cu un praf de sare si se lasa deoparte;intr-un vas cu ulei

4 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste
Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Ouale,mixate bine cu zahar, zahar vanilat, unt, coaja rasa si zeama de lamaie apoi se adauga faina

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Bors cu urzici

Bors cu urzici

Urzicile,cu mare atentie le curat,le spal in multe ape reci apoi le pun intr-un vas care deja clocoteste

9 voturi    3 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Craciun

Aperitive reci cu sunca si cascaval Aperitive reci cu sunca si cascaval

Spalam castravetele si il taiem felii rotunde potrivit de groase. Pe un tocator punem o felie sunca de praga, doua felii cascaval,

8 voturi    6 comentarii
15 min
Aperitive
Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova Chisca umpluta cu crupe - Zona Moldova

Intestinul gros de la porc se curata foarte bine, se spala si se freaca cu sare si malai, apoi iar se spala. Se pregateste un amestec

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Prajitura cu zmeura si rodie