autor:

Fara foto

» » , Aperitive, Aperitive

Strata din porumb , brinza si tortilla

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 aprilie 2009

Ingrediente
1 lingura ulei de masline, 3 catei de usturoi, tocati, 225 9 ciuperci shiitake proaspete, fara cozi,, paIariile taiate felii subtiri, pachet congelat (285 g) frunze de varza, verde tocate, dezghetate si stoarse bine, 3 cani lapte degresat (1%), 3/4 lingurita sare, 1/4 lingurita ardei Cayenne, 3 linguri faina, 1 1/2 cana• boabe de porumb congelate, 115 9 cani brânza Manchego, rasa, 5 tortillas de porumb (15 cm diametru),, taiate in jumatate

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

0 voturi

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 190°C. Într-o cratita
mare, se incinge uleiul la foc potrivit. Se pune
usturoiul si se caleste 10 secunde. Se adauga
ciupercile si se calesc, amestecând des, 3 minute
sau pâna sunt fragede. Se adauga varza, si se mai
calesc, amestecând, 5 minute.
Într-un castronel, se toarna laptele, sarea si
ardelul Cayenne in faina si se amesteca pâna se
uniformizeaza
Amestecul de lapte se toarna peste varza; se
fierbe, amestecând des, 3-5 minute sau pâna când
sosul se Îngroasa putin si este ca o crema. Se
adauga porumbul. Se la de pe foc si se pune brânza
SI se amesteca pâna când se topeste.
Se aranjeaza 5 jumatati de tortil/a pe fundul unuI
vas transparent de copt cu diametrul de 23 cm.
Deasupra se pune jumatate din amestecul cu varza,
apoi restul de tortillas si restul de amestec cu varza.
Se coace 25 de minute sau pâna face basicute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strata din porumb , brinza si tortilla" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Samosa cu naut

Samosa cu naut

Pentru a face aluatul, amestecati intr-un bol faina cu praful de copt, sarea de mare, untul topit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chiftele de conopida cu parmezan

Chiftele de conopida cu parmezan

Fierbem conopida in apa sarata, pana devine suficient de moale pentru a putea fi pasata. Lasam sa

3 voturi    9 comentarii
40 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • tocati
  • 225 9 ciuperci shiitake proaspete
  • fara cozi,
  • paIariile taiate felii subtiri
  • pachet congelat (285 g) frunze de varza
  • verde tocate
  • dezghetate si stoarse bine
  • 3 cani lapte degresat (1%)
  • 3/4 lingurita sare
  • 1/4 lingurita ardei Cayenne
  • 3 linguri faina
  • 1 1/2 cana• boabe de porumb congelate
  • 115 9 cani brânza Manchego
  • rasa
  • 5 tortillas de porumb (15 cm diametru),
  • taiate in jumatate

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Crema de conopida