autor:

autor

» » , Aperitive, Mancaruri cu peste

Stridii gratinate cu sos de sampanie

    Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Reteta postata pe: 03 februarie 2014

Ingrediente
1 duzina de stridii (12),, 100 ml sampanie,, 50 ml smintina ,, 2 galbenusuri de ou,, citeva fire de cepsoara,tocate marunt,, piper proaspat risnit,, sare grunjoasa ca suport pentru copt stridiile,cca 1kg.

Dificultate: Redusa Timp: nespecificat

1 vot

Mod de preparare

Mai intii scurgem stridiile de apa de mare, pe care o rezervam. Apoi le clatim cu apa rece si le scurgem, dupa care le asezam intr-un vas termorezistent, pe un strat gros de sare grunjoasa.



Amestecam apa de mare rezervata si sampania intr-un vas, piperam dupa gust,apoi plasam vasul respectiv pe foc, aducem la fierbere si lasam lichidul sa se reduca timp de 3-4 minute.intr-un alt vas, tot rezistent la foc, amestecam galbenusurile crude,omogenizindu-le. Adaugam peste ele lichidul cu sampanie, in fir subtire, fara a ne opri din amestecare, dupa care il plasam la foc mic, pe aragaz, amestecind tot continuu, inca vreo 3-4 minute. Apoi adaugam si smintina, omogenizam bine, mai lasam citeva secunde si luam vasul de pe foc.

Am obtinut asa-zis-ul sabayon de sampanie, din care luam cu lingurita si plasam in fiecare stridie cite o mica cantitate (1 -1,5 lingurite), ornam cu cepsoara tocata si le lasam la functia grill a cuptorului cca 2 minute. Le scoatem din cuptor si le servim calde.



Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Alison's Trials.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stridii gratinate cu sos de sampanie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Crap prajit cu sos de rosii si capere

Crap prajit cu sos de rosii si capere

Bucatile de peste(groase de circa 2,5-3 cm)se curata de solzi, se spala si apoi se lasa la scurs. Fiecare

32 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Platou cu fructe de mare

Platou cu fructe de mare

Preparare: am adaptat aceasta reteta dupa o reteta gasita pe net pentru noix de St Jacques care era

10 voturi    5 comentarii
15 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

nespecificat

1 vot

Ingrediente

  • 1 duzina de stridii (12),
  • 100 ml sampanie,
  • 50 ml smintina ,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • citeva fire de cepsoara,tocate marunt,
  • piper proaspat risnit,
  • sare grunjoasa ca suport pentru copt stridiile,cca 1kg.

Raporteaza reteta

Retete
de Madgirl Madgirl
Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Ciorba de cartofi cu carnati afumati

Intr-o oala de 3l (de preferat teflonata) se pun carnatii taiati felii cat de subtiri posibil. Se

101 voturi    19 comentarii
40 min
Borsuri si Ciorbe
Cotlete St. Prex (vitel)

Cotlete St. Prex (vitel)

Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina,

4 voturi    3 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
File de cod si pangasius cu Gnocchi di Patate