Stridii gratinate cu sos de sampanie

Stridii gratinate cu sos de sampanie

Ingrediente

  • 1 duzina de stridii (12),
  • 100 ml sampanie,
  • 50 ml smintina ,
  • 2 galbenusuri de ou,
  • citeva fire de cepsoara,tocate marunt,
  • piper proaspat risnit,
  • sare grunjoasa ca suport pentru copt stridiile,cca 1kg.

Mod de preparare

Mai intii scurgem stridiile de apa de mare, pe care o rezervam. Apoi le clatim cu apa rece si le scurgem, dupa care le asezam intr-un vas termorezistent, pe un strat gros de sare grunjoasa.

Amestecam apa de mare rezervata si sampania intr-un vas, piperam dupa gust,apoi plasam vasul respectiv pe foc, aducem la fierbere si lasam lichidul sa se reduca timp de 3-4 minute.intr-un alt vas, tot rezistent la foc, amestecam galbenusurile crude,omogenizindu-le. Adaugam peste ele lichidul cu sampanie, in fir subtire, fara a ne opri din amestecare, dupa care il plasam la foc mic, pe aragaz, amestecind tot continuu, inca vreo 3-4 minute. Apoi adaugam si smintina, omogenizam bine, mai lasam citeva secunde si luam vasul de pe foc.

Am obtinut asa-zis-ul sabayon de sampanie, din care luam cu lingurita si plasam in fiecare stridie cite o mica cantitate (1 -1,5 lingurite), ornam cu cepsoara tocata si le lasam la functia grill a cuptorului cca 2 minute. Le scoatem din cuptor si le servim calde.

Mai multe retete delicioase gasiti pe blogul Alison's Trials.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise