autor:

Adela Zilahi

» » Aluaturi si Foietaje

Strudel cu mere

Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adela Zilahi (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2012

Ingrediente
450 gr aluat foetaj, Umplutura:, 1 1/2 kg de mere, 100-150 gr zahar ( depinde de cat de dulci sunt merele), 1 lingurita scortisoara, zeama de la o lamaie, , 1 ou pentru uns, 80 gr zahar pudra

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Simplu, nu necesita multa ingrediente, si foarte multa munca, dar in cazul meu, am ales sa fac strudelul mai elegant, cu impletitura. Se decongeleaza aluatul la temperatura camerei.
Am curatat merele si le-am spalat, apoi le-am dat pe razatoare, cu ochiul mare si le-am stropit cu zeama de la o lamaie. Se adauga zaharul, o puteti adauga fiecare dupa gust, depinde si de cat de dulci sunt merele, si se presara cu scortisoara, se amesteca si se lasa deoparte.
Aluatul se taie in doua parti egale, si se taie marginile pe diagonala, fasii de 1 1/2 cm latime, lasand o baza , unde se aseaza merele, nu stiu cat sunt de explicita de acea vezi fotto :)
Si asa se procedeaza sl la cealatta margine.
La al doilea strudel am tait marginile mai inclinate, vezi foto, apoi am impartit merele in doua parti, le-am stors foarte putin de zeama si am asezat pe aluat. Acum urmeaza impletitura, la primul strudel, se aduce o fasie ditr-o parte, apoi din cealalta parte si se lipesc cu o pensula cu putina apa, ca la copt sa nu se desfaca si tot asa, vezi foto.
Iar la strudelul doi, tot asa se procedeaza , dar ramana o distanta mica, intre impletituri, adica mici gaurele, vezi foto. Daca nu doriti sa faceti impletitura, doar umpleti , rulati cu grija si crestati cu cutitul, deasupra, si nu va complicati ca mine :), este doar o sugestie :)
Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt, deasupra se unge cu oul batut si se coace in cuptorul incalzit , pana ce devine auriu deasupra.
Gand este gata se scoate si se pudreaza cu zahar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel de mere

Strudel de mere

1) Se pun stafidele la inmuiat in rom sau apa cu esenta de rom. Se face o coca din 280g faina cu

4 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Strudelul meu cu mere se face cu aluat fraged. Faina, apa si 30 g de unt/margarina topita, 2 linguri

6 voturi    4 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Dana Marcu , 07 august 2014

    cand mananc si eu?

  • Fara foto

    Mihaela Preda , 06 august 2014

    sunt egale

  • Fara foto

    Florina Ciubotariu , 06 iulie 2014

    senzational

    • Fara foto

      Ilie Maria , 05 iulie 2014

      multumesc ptr sugestie!!! voi incerca ,curand.

    • Fara foto

      Florifitza Fitza , 05 iulie 2014

      Ce mark de aluat ati folosit?

    • Fara foto

      Camelia , 10 februarie 2014

      Virginia_Subhi,cred ca ceea ce aveti sunt foi de placinta,nu foetaj.

    • Fara foto

      Mirela Dafina , 10 februarie 2014

      cand mananc si eu?

    • Fara foto

      Mona Lavinia Virvea , 10 februarie 2014

      de ce nu se salveaza retetele in carte doar una s-a salvat? multumesc

    • Virginia_Subhi

      Virginia_Subhi (Maestru bucatar) , 10 februarie 2014

      cate foi sunt puse una peste alta ? eu la un pachet de foietaj am vazut ca sunt 14 foi, si pachetul are 400gr.

    • Fara foto

      Bogdan Mariana Pop , 08 ianuarie 2014

      un deliciu!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 26 februarie 2012

      Delicioase!*****

    • Alexanca

      Alexanca (Chef de cuisine) , 25 februarie 2012

      Delicios.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • 450 gr aluat foetaj
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg de mere
  • 100-150 gr zahar ( depinde de cat de dulci sunt merele)
  • 1 lingurita scortisoara
  • zeama de la o lamaie
  • 1 ou pentru uns
  • 80 gr zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de Adela Zilahi
Bilute Fanta

Bilute Fanta

In pimul rand fierbem o budinca din suc si praful de budinca dupa instructiuni. Cand este gata budinca,

3 voturi    4 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Melcisori  cu stafide

Melcisori cu stafide

Cernem faina intr-un castron, si facem o gaura in mijloc. Presaram drojdia in mijloc si amestecam

6 voturi    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Camelia

Virginia_Subhi,cred ca ceea ce aveti sunt foi de placinta,nu foetaj.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Colaci Impletiti