autor:

iuliana tarnoveanu

» » Aluaturi si Foietaje

Strudel cu mere

Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 07 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 07 iunie 2008

Ingrediente
500g faina, 1kg mere, 1ou, 200g zahar, 20g drojie, i lingura ulei, scortisoara, 50g stafide

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se framinta un aluat ca pentru pine.Merele se spala,curata si se dau pe razatoare,se calesc cu zaharul.Dupa ce s-au racit se itind pe foele de aluat ,se fac rulouri,se coc la cuptor la foc potrivit.Poti pune si stafide pe foaia de aluat inainte de a pune merele.Se da cu ou inainte de a introduce la cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere impletit

Strudel cu mere impletit

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina -se pune la frigider 30 minute -se

2 voturi    0 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Strudel cu mere

Strudel cu mere

Se tine la decongelat foietajul. Cureti merele si le razuiesti. Le prajesti pe foc cu putin ulei..adaugi

0 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 iulie 2012

    Usor de facut si foarte bun !

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 22 martie 2011

    Multumesc Monik,sunt foarte bune si spornice!

  • monik

    monik (Chef de cuisine) , 21 martie 2011

    rapid si gustos prajiturile de orice fel cu mere is preferatele mele deci iti dai seama cat apreciez reteta ta

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      O bunatate...

    • Czompa

      Czompa (Chef de cuisine) , 07 august 2009

      E bun! Eu fac de obicei un aluat mai sfarmicios ca de cornulete din : drojdie, untura, faina, 1lingura de zahar si lapte prins sau iaurt sa lege compozitia. Tot din aluat de genul acesta faceam si cozonacei subtiri cu mac sau nuca-gen Baigli. Oricum FELICITARI, arata minunat si ce e cu mere imi place.

    • Fara foto

      prahoveanu elena , 19 septembrie 2008

      E foarte delicioasa, am incercat si eu!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 500g faina
  • 1kg mere
  • 1ou
  • 200g zahar
  • 20g drojie
  • i lingura ulei
  • scortisoara
  • 50g stafide

Raporteaza reteta

Retete
de iuliana tarnoveanu
ciorba de dovlecei

ciorba de dovlecei

Se spala si se curata morcovul si dovleceii.Se taie dovleceii cubulete de marime potrivita,morcovul

3 voturi    5 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Sarmalute de curcan invelite in dragavei

Carnea tocata de curcan se amesteca impreuna cu ceapa tocata fin,orez si cimbru.Frunzele de dragavei

3 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
sarmalute in foi de varza

sarmalute in foi de varza

Se scoate cotorul de la varza dupa care se pune la fiert intr-un vas pentru a se inmuia frunzele.De

10 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

Usor de facut si foarte bun !

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Focacia