autor:

gheli1

» » Aluaturi si Foietaje

Strudel cu mere impletit

Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 21 martie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: gheli1 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 21 martie 2012

Ingrediente
Aluat, , 225 gr faina, , 1/2 plic drojdie uscata, , 40 gr zahar, , 1 ou, , 1 esenta vanilie, , 80 ml lapte caldut, , 1 varf cutit sare, , 125 gr unt + 1 lingura faina, , , , Umplutura, , 4 mere, , scortisoara, , 3 linguri zahar, , 2 lingurite amidon

Dificultate: Medie Timp: 3h

2 voturi

Mod de preparare

-se face un aluat din ingredientele din reteta in afara de unt+faina
-se pune la frigider 30 minute
-se freaca untul la temepratura camerei cu faina si se imparte in trei parti egale
-se pregateste umplutura :
- 3 mere se taie felli si se pun in cratita cu putina apa si zaharul si scortisoara,se fierb 10 minute,se scot din zeama si se trec in blender sa se faca pasta,se pun inapoi in cratita agaunad si al patrulea mar taiat in cubulete,se adauga si amidonul dizolvat in putina apa si se toarna peste merele din cratita se amesteca sa nu se prinda se scoate de pe foc.
-aluatul din frigider se scoate si se intinde o foaie dreptunghiulara se unge cu o parte din untul pregatit se inchide in trei si o data in mijloc,se da la frigider 30 minute,se repeta actiunea de trei ori pana se termina untul
-se deschide o foaie dreptunghiulara se createaza in 3 parti egale ,partile exterioare se taie in fasii si cea interioara se umple cu marul pregatit in cratita care s-a racit intre timp
-se inchid laturile din partile de sus si jos a umpluturii si fasiile se impletesc una cu oposita ei pana se termina fasiile
- se lasa 2 ore la temperatura camerei sa creasca aluatul si se da la cuptor dd 170 de grade pana se rumeneste
- se presara cu zahar pudra pe deasupra
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere impletit" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

36 voturi    16 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu varza si carnati de vita

Placinta cu varza si carnati de vita

Se curata ceapa se taie si se caleste,apoi morcovul curatat,ardelul,gogosarul curatat si taiat cubulete,apoi

5 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

3h

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat
  • 225 gr faina
  • 1/2 plic drojdie uscata
  • 40 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 esenta vanilie
  • 80 ml lapte caldut
  • 1 varf cutit sare
  • 125 gr unt + 1 lingura faina
  • Umplutura
  • 4 mere
  • scortisoara
  • 3 linguri zahar
  • 2 lingurite amidon

Raporteaza reteta

Retete
de gheli1
Prajitura cu mere

Prajitura cu mere

Se framanta un aluat din toate componentele,ultimul va fi untul care trebuie taiat in felii asa inghetat

2 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Choux a la creme

Choux a la creme

Pentru aluat se pun la fiert toate componentele in afara de oua si faina. faina se adauga toata

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta cu branza impletita

Placinta cu branza impletita

Din ingredientele aluatului se prepara un aluat moale nelipicios, se framanta si se lasa 1/2

3 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosele umplute