Reteta postata pe: 03 iunie 2005
Ingrediente
Pentru 10 portii: 1,500 kg carne de miel, 250 ml ulei, 2,500 kg ceapa verde, 250 g usturoi verde (sau uscat, 100 g), 50 ml otet, 200 g ceapa uscata, 100 ml vin, 100 g pasta de tomate, 100 g faina, sare, boia de ardei, piper, dupa gust.
Dificultate: Medie | Timp: 1h
Mod de preparare
Carnea se portioneaza, se spala, se scurge si se inabusa in ulei cu adaos de apa; se da sare si piper. Cind s-a inabusit se scoate in alt vas. Ceapa uscata se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in sosul de la carne. Se adauga faina dizolvata in apa, boiaua de ardei, pasta de tomate dizolvata in putina apa si se continua inabusirea, cu adaos de apa, timp de cca 20 minute. Cind s-a format un sos legat, se paseaza prin strecuratoare, si se adauga in vasul cu carne, continuind fierberea cca 30 minute. Spre sfirsit se pune vinul. Ceapa verde si usturoiul se curata, se spala si se taie marunt, apoi se inabusa intr-un vas cu ulei si adaos de apa, se pune otetul, apoi sosul de la carne si se mai fierbe inca 15 minute. La servire, se asaza portia de carne in farfurie, cu sos, iar deasupra se pune stufatul cu sos. Dupa preferinta, se serveste cu o felie de lamiie deasupra.
Comentata de: valentina ionita