Se taie felii pulpa de porc.
Ceapa se curata , se taie julien si se caleste in doua linguri de ulei pina devine sticloasa.
Adaugam feliile de carne,rosia taiata cubulete mici, usturoiul pisat si toate celelalte condimente.Amestecam bine toate componentele, apoi adaugam o cana mare cu apa, acoperim cu capac si lasam sa fiarba la foc mic pina cand carnea se desface in fasii( cam o ora).
Orezul il spalam bine sub un jet cu apa si lasam sa se scurga bine.
Punem la incalzit doua linguri cu ulei si adaugam orezul, turmenicul si frunzele de patrunjel tocate. Invartim de vreo 2-3 ori apoi adaugam 2 1/2 cani apa, sare si piper. Lasam sa fiarba bine bobul de orez la foc mic si chiar daca este lichid, dupa ce bobul este fiert, il lasam asa acoperit si orezul va absorbi toata apa.
La sfarsit cand toate sunt fierte, montam portiile pe farfurii si le ornam dupa imaginatie.
Se serveste cu salata verde.
Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii