Su Boregi

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 640 gr. faina
  • - 4 oua
  • - 220 gr. ulei de floarea soarelui
  • - sare
  • - 400 gr. branza
  • - 1 manunchi de patrunjel

Mod de preparare

1- Se cerne faina intr-un vas cu o suprafata plata mare. Se face o gaura in centru, in care se adauga ouale, sarea si un pic de apa, dupa care se framanta pana devine un aluat consistent.

2- Se separa aluatul in bucati lungi, pastrand o bucata mai mare decat restul. Se acopera bucatile cu un prosop ud si se lasa aluatul sa se odihneasca.

3- Se intinde fiecare bucata de aluat pe o suprafata acoperita cu un strat de faina de 1 milimetru grosime.

4- Bucata cea mare de aluat se aseaza pe fundul unui vas de gatit mare, rotund si uns cu grasime in prealabil.

5- Restul bucatilor se fierb intr-un vas mare cu apa sarata timp de un minut. Apoi se inlatura din vas si se varsa apa.

6- Se bureaza untul topit peste bucata cea mare de aluat. Folosind jumatatea din aluatul ramas, se ia cate o foaie pe rand si se intinde in vasul de gatit. Se bureaza unt peste fiecare foaie. Procedura se continua pana cand sunt folosite jumatate din foile de aluat.

7- Se sfarama branza cu o furculita si apoi se adauga patrunjelul taiat marunt. Se amesteca bine si se imprastie peste foile de aluat in vasul de gatit.

8- Se adauga in continuare straturi de aluat intins, burat cu unt la intevale, pana se termina aluatul. Ultimul strat se impastie putin in afara vasului, peste marginile acestuia.

9- Se bate galbenusul unui ou cu restul de unt topit si se varsa apoi peste aluat. Se coace la cuptor, la foc moderat, pana devine brun-auriu. Se scoate apoi de la cuptor, se rastoarna din vas si se taie felii inainte de a fi servit.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Mancaruri cu carne

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta

Carnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.

Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu menta
Salata de primavara cu oua

Salata de primavara cu oua

Reteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....

Salata de primavara cu oua
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise