autor:

Fara foto

» » Aperitive

Su Boregi

Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Turcia


    Reteta postata pe: 17 mai 2006

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Irina Gabriela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Turcia


Reteta postata pe: 17 mai 2006

Ingrediente
- 640 gr. faina, - 4 oua, - 220 gr. ulei de floarea soarelui, - sare, - 400 gr. branza, - 1 manunchi de patrunjel

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

1- Se cerne faina intr-un vas cu o suprafata plata mare. Se face o gaura in centru, in care se adauga ouale, sarea si un pic de apa, dupa care se framanta pana devine un aluat consistent.
2- Se separa aluatul in bucati lungi, pastrand o bucata mai mare decat restul. Se acopera bucatile cu un prosop ud si se lasa aluatul sa se odihneasca.
3- Se intinde fiecare bucata de aluat pe o suprafata acoperita cu un strat de faina de 1 milimetru grosime.
4- Bucata cea mare de aluat se aseaza pe fundul unui vas de gatit mare, rotund si uns cu grasime in prealabil.
5- Restul bucatilor se fierb intr-un vas mare cu apa sarata timp de un minut. Apoi se inlatura din vas si se varsa apa.
6- Se bureaza untul topit peste bucata cea mare de aluat. Folosind jumatatea din aluatul ramas, se ia cate o foaie pe rand si se intinde in vasul de gatit. Se bureaza unt peste fiecare foaie. Procedura se continua pana cand sunt folosite jumatate din foile de aluat.
7- Se sfarama branza cu o furculita si apoi se adauga patrunjelul taiat marunt. Se amesteca bine si se imprastie peste foile de aluat in vasul de gatit.
8- Se adauga in continuare straturi de aluat intins, burat cu unt la intevale, pana se termina aluatul. Ultimul strat se impastie putin in afara vasului, peste marginile acestuia.
9- Se bate galbenusul unui ou cu restul de unt topit si se varsa apoi peste aluat. Se coace la cuptor, la foc moderat, pana devine brun-auriu. Se scoate apoi de la cuptor, se rastoarna din vas si se taie felii inainte de a fi servit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Su Boregi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Su Boregi  - Apa Borek

Su Boregi - Apa Borek

1.Se pune faina intr-un bol cu sarea si ouale,si se framanta. 2.Adaugati cele 5 linguri de apa

16 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu brinza
Oua la cuptor

Oua la cuptor

Se pune sunca felii pe fundul unei tavi sau unui vas de sticla termorezistenta. Cate o felie pentru

41 voturi    12 comentarii
40 min
Aperitive cu oua

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    natalia , 11 iunie 2010

    In receta dumneavoastre la ingrediente nu se pomeneste de unt, dar la preparare se foloseste.

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • - 640 gr. faina
  • - 4 oua
  • - 220 gr. ulei de floarea soarelui
  • - sare
  • - 400 gr. branza
  • - 1 manunchi de patrunjel

Raporteaza reteta

Fara foto

natalia

In receta dumneavoastre la ingrediente nu se pomeneste de unt, dar la preparare se foloseste.

Adauga reteta
Retete

din Aperitive cu oua

Tarta morarului Tarta morarului

Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Placinta cu ciuperci in aluat fraged Placinta cu ciuperci in aluat fraged

Se pune o foaie de aluat in vas, iar in interior se pun toate legumele pe rand asezate, se toaarna compozitia de oua cu iaurt. Se coace

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Oua umplute