Ingrediente
8 flori de soc, 1 kg zahar, 100g zahar pentru caramelizat, 5 lamai, apa
Dificultate: Medie | Timp: 120h
33 voturi
Mod de preparare
O lamaie se taie felii.
Cantitatile sunt pentru un bidon sau borcan de 10l.
Se pun florile in vas pe pun si feliile de lamaie se adauga zaharul topit si cel caramelizat, care se stinge cu apa si se lasa sa mai fiarba pana se topeste de tot zaharul.
Se completeaza cu apa pana se umple vasul, daca se doreste sa se faca sucul mai repede se adauga 2 linguri de orez, dar este de preferat sa fie lasat sa fermenteze singur fara drojdie, cu drojdie naturala, insa dureaza cam 5 sau 6 zile, timp in care se mesteca de 3 sau 4 ori pe zi in suc.
Se strecoara si se pune la rece, poate fi tinut si o luna la frigider.
Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010
Foarte bun.
constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010
Super pentru zilele calduroase !