autor:

COPILOU

» » Sucuri si compoturi de fructe

Suc de soc

Autor: COPILOU (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: COPILOU (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 mai 2010

Ingrediente
8 flori de soc, 1 kg zahar, 100g zahar pentru caramelizat, 5 lamai, apa

Dificultate: Medie Timp: 120h

30 voturi

Mod de preparare

Cele 100 g zahar se caramelizeaza pentru ca sucul sa aiba o culoare frumoasa, restul de zahar 1 kg se topeste cu zeama de la 4 lamai si cu apa.
O lamaie se taie felii.
Cantitatile sunt pentru un bidon sau borcan de 10l.
Se pun florile in vas pe pun si feliile de lamaie se adauga zaharul topit si cel caramelizat, care se stinge cu apa si se lasa sa mai fiarba pana se topeste de tot zaharul.
Se completeaza cu apa pana se umple vasul, daca se doreste sa se faca sucul mai repede se adauga 2 linguri de orez, dar este de preferat sa fie lasat sa fermenteze singur fara drojdie, cu drojdie naturala, insa dureaza cam 5 sau 6 zile, timp in care se mesteca de 3 sau 4 ori pe zi in suc.
Se strecoara si se pune la rece, poate fi tinut si o luna la frigider.
Daca ti-a placut reteta noastra "Suc de soc" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
Sirop din flori de salcam

Sirop din flori de salcam

1. Florile de salcam proaspat culese le-am adunat de pe ciorchine si le-am spalat bine in mai multe

3 voturi    1 comentariu
3h
Sucuri si compoturi de fructe
Smoothie cu dovleac

Smoothie cu dovleac

1.Se spala, curata fructele si se taie cubulete. 2.Se pun toate ingredientele in blender si se amesteca

0 voturi    2 comentarii
5 min
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • iuliana tarnoveanu

    iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine) , 14 octombrie 2010

    Foarte bun si sanatos!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 17 iunie 2010

    O bunatate !

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 29 mai 2010

    Era delicioasa, facea mama in copilaria mea, imi placea mult de tot.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 26 mai 2010

      Foarte bun.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Super pentru zilele calduroase !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

120h

30 voturi

Ingrediente

  • 8 flori de soc
  • 1 kg zahar
  • 100g zahar pentru caramelizat
  • 5 lamai
  • apa

Raporteaza reteta

Retete
de COPILOU
Pui pe sticla by copilou

Pui pe sticla by copilou

Aveti nevoie de o sticla de 500ml in care se va pune uleiul, vinul si apa pana se umple sticla. Se

6 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Fripturi
piept de pui cu sos de smantana si ciuperci by copilou

piept de pui cu sos de smantana si ciuperci by copilou

Se taie pieptul de pui in bucatele mai mici, se condimenteaza si se prajeste pe intr-o tigaie bine

10 voturi    2 comentarii
30 min
Sosuri
Pulpe de pui cu legume by copilou

Pulpe de pui cu legume by copilou

Se spala bine pulpele, apoi se taie partea superioara de cea inferioara si se condimenteaza bine. Rosia,

6 voturi    3 comentarii
1h
Fripturi

iuliana tarnoveanu (Chef de cuisine)

Foarte bun si sanatos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Dulceata de gutui Dulceata de gutui

Eu, pentru ca nu am cantar, am masurat si gutuile si zaharul cu un castron, vedeti mai jos! Se pregateste un vas cu apa rece in care

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Conserve si muraturi
Nectar din pere padurete (salbatice) Nectar din pere padurete (salbatice)

 Se curata perele cu un cutit economic (ele sunt mici ca dimensiune si astfel dam cat mai putin la o parte), de coaja, apoi le

0 voturi    0 comentarii
45 min
Bauturi
Sirop de afine