autor:

diviana

» » Sucuri si compoturi de fructe

Suc din petale de trandafir rosu

Autor: diviana (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: diviana (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 iunie 2009

Ingrediente
petalele de la 3-4 trandafiri rosi, 4 litri de apa, 500 gr. de zahar si 2 -3 lamai.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

13 voturi

Mod de preparare

Petalele de trandafir se pun intr-un borcan de sticla, peste care se adauga apa, lamaiile taiate rondele si zaharul.
Se lasa sa se odihneasca 2 zile la soare, apoi inca 2 zile se amesteca de 3 ori pe zi cu o lingura de lemn.
Apoi se filtreaza si se toarna in sticle si se pastreaza la rece pana in momentul serviri.
Daca ti-a placut reteta noastra "Suc din petale de trandafir rosu" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sucuri si compoturi de fructe
GEM CAISE

GEM CAISE

Caisele se spala, se scurg si li se scot samburii. Peste caise se adauga zaharul peste ele inca vasul

7 voturi    2 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe
Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Sirop de cirese amare, antioxidant natural

Ciresele amare se spala, se separa de codite, se zdrobesc bine cu mainile, se adauga apa amestecand

9 voturi    0 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 25 %
249.99 lei
187.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sorescu Cecilia (Bucatar) , 15 iunie 2015

    E aceiasi reteta ca la socata. Cu siguranta este foarte bun.

  • Fara foto

    Mihaela Larisa Avram , 01 iunie 2015

    tare .... o sa incerc !

  • Fara foto

    Hegyi Agnes , 11 iunie 2014

    am sa incerc si eu...

    • Fara foto

      Andreea Dragutza Tha ʚïɞ , 19 mai 2014

      mistooo......o sa incerc !! sper sa fie bun :P :D :* <3

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iunie 2010

      E foarte aromat si bun...

    • Fara foto

      diviana , 16 octombrie 2009

      nu stiu care sunt trandafiri pentru dulceata, acestea sunt obisnuiti :)

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Trandafirii nu trebuie să fie de dulceaţă?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 octombrie 2009

      Imi amintesc de vremea copilariei cand mama facea sucul acesta si socata, care ne placeau f. tare

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      U n deliciu aromat. Foarte bun.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 octombrie 2009

      Un deliciu...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

13 voturi

Ingrediente

  • petalele de la 3-4 trandafiri rosi
  • 4 litri de apa
  • 500 gr. de zahar si 2 -3 lamai.

Raporteaza reteta

Retete
de diviana
Prajitura Televizor

Prajitura Televizor

-foi-*Se freaca faina cu untura, oul, cacaua, praful de copt sau amoniac si zaharul, dupa care se

41 voturi    9 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura "Valurile Dunarii"

Prajitura "Valurile Dunarii"

blat- *Galbenusurile se amesteca cu jumatate din cantitatea de zahar, dupa care se adauga uleiul

7 voturi    3 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura cu foi si crema caramel

Prajitura cu foi si crema caramel

***Foile:*** Se amesteca intr-un vas laptele, faina, zaharul, ouale, amoniacul stins. Se adauga faina

23 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Sorescu Cecilia (Bucatar)

E aceiasi reteta ca la socata. Cu siguranta este foarte bun.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sucuri si compoturi de fructe

Socată reţeta bunicii Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii intr-un vas de 10-12 litri de plastic sau de sticla se pun florile de soc,zaharul,apa rece,sucul de lamaie

82 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Sucuri si compoturi de fructe
Socată reţeta bunicii Socată reţeta bunicii

Socată reţeta bunicii 1/2kg de zahar se arde pe foc dupa care se stige cu apa si se lasa sa fiarba pana se topeste tot caramelul.

11 voturi    5 comentarii
2h
Sucuri si compoturi de fructe
Suc natural de casa