autor:

Ady

» » Mancaruri cu carne

Sufleu de cartofi cu mezeluri si ciuperci

Autor: Ady (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Ady (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iulie 2011

Ingrediente
Ai nevoie de:, 1 kg cartofi, , 200 g bacon, , 200 g salam, , 200 g sunca, , 1 pachet unt (200 g), , 2 cepe, , 200 ml smantana (degresata), , 4 oua, , 400 g ciuperci (sau 1 conserva de ciuperci intregi), , 200 gr cascaval, , putin mustar, , patrunjel, , maghiran, sare, piper, , pesmet

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

1 vot

Mod de preparare

Cartofii spalati/curatati si taiati ii punem la fiert in apa sarata. Intre timp, topim baconul cubulete in circa 50 g unt si calim cu ceapa maruntita, fasiile de salam si sunca, respectiv ciupercile injumatatite, adaugand putin mustar la sfarsit. Pasam cartofii cu aproximativ 100 g unt si putina sare. Separam doua oua, incorporand galbenusurile in crema de cartofi si, la final, albusurile batute spuma (se omogenizeaza finut, ca la un pandispan). Luam o forma unsa si tapetata cu pesmet, punem jumatate din cantitatea de cartofi, pudram cu pesmet, intindem masa de mezeluri cu ciuperci, alt strat de pesmet si acoperim cu restul cremei. Turnam uniform deasupra un sos din smantana, 2 oua, 50 g unt topit, cascavalul ras, maghiran si patrunjelul maruntit, sare si piper dupa gust. Introducem sufleul in cuptorul preincalzit, lasand circa 30 de minute. Stingem focul si scoatem tava doar dupa alte 10 minute.



Sfaturi: daca nu aveti mezeluri, puteti folosi amestec de carne tocata, inlocuind maghiranul cu cimbru si putin busuioc. Pentru o savoare suplimentara, asezati intre straturile de cartofi felii de rosii si ardei gras.



Recomandari: sufleul poate fi servit atat cald, cu o salata proaspata de verdeturi, dar si rece cu ketchup picant sau sos alb de usturoi.



Sugestie: pentru a oferi un decor mai apetisant, am fiert separat cartofi in coaja, i-am curatat si taiat rondele, dupa care am acoperit sufleul cu acestea. Stratul crocant si estetic induce automat dorinta devorarii acestui fel de mancare ieftin, savuros si gustos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi cu mezeluri si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
FICATEI CU MAMALIGUTA SI VARZA

FICATEI CU MAMALIGUTA SI VARZA

ficatei se spala ,se oparesc si se inabusa 15 minute in ulei cu putina apa.sarea se adauga la urma.apoi

4 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Soricei in paie

Soricei in paie

Spalam pieptul de curcan ,il stergem cu un servet si il taiem pe lungime in 2 feli. Intr-o tavita

16 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Ady

    Ady (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    Tatiana draga, tot secretul sufleurilor - exact ca si in cazul pandispanului - il reprezinta incorporarea albusurilor batute spuma (cu putina sare sau zeama de lamaie): se amesteca foarte fin, de jos in sus, fara sa circule aerul si sa se "dezumfle" masa!!!

  • tatiana

    tatiana (Chef de cuisine) , 09 iulie 2011

    Sufleurile sunt mai pretentioase la gatit, dar, uite ce bine a iesit asta al tau !!!!!!!?????

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

1 vot

Ingrediente

  • Ai nevoie de:
  • 1 kg cartofi
  • 200 g bacon
  • 200 g salam
  • 200 g sunca
  • 1 pachet unt (200 g)
  • 2 cepe
  • 200 ml smantana (degresata)
  • 4 oua
  • 400 g ciuperci (sau 1 conserva de ciuperci intregi)
  • 200 gr cascaval
  • putin mustar
  • patrunjel
  • maghiran
  • sare
  • piper
  • pesmet

Raporteaza reteta

Retete
de Ady
Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Sarmalute a la Ady - cu ficat de pui, cocos si invelite in varza creata

Punem foile de varza sa dea un clocot in apa cu sare, le scurgem si le rulam, lasandu-le sa se raceasca.

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Rosii umplute cu pasta de conopida si feta

Pregatesti astfel: speli conopida, o desfaci buchetele si le fierbi cam 10 minute in apa cu sare.

1 vot    1 comentariu
30 min
Aperitive
Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Clatite delicioase cu spanac (ideal pentru diabetici)

Preparare: din faina, oua, lapte si un varf de cutit de sare omogenizam aluatul de clatite si lasam

1 vot    5 comentarii
50 min
Aperitive cu brinza

Ady (Chef de cuisine)

Tatiana draga, tot secretul sufleurilor - exact ca si in cazul pandispanului - il reprezinta incorporarea albusurilor batute spuma (cu putina sare sau zeama de lamaie): se amesteca foarte fin, de jos in sus, fara sa circule aerul si sa se "dezumfle" masa!!!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Chiftelute din piept de pui