Sufleu de cartofi cu mezeluri si ciuperci

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Sufleu de cartofi cu mezeluri si ciuperci

Ingrediente

  • Ai nevoie de:
  • 1 kg cartofi,
  • 200 g bacon,
  • 200 g salam,
  • 200 g sunca,
  • 1 pachet unt (200 g),
  • 2 cepe,
  • 200 ml smantana (degresata),
  • 4 oua,
  • 400 g ciuperci (sau 1 conserva de ciuperci intregi),
  • 200 gr cascaval,
  • putin mustar,
  • patrunjel,
  • maghiran, sare, piper,
  • pesmet

Mod de preparare

Cartofii spalati/curatati si taiati ii punem la fiert in apa sarata. Intre timp, topim baconul cubulete in circa 50 g unt si calim cu ceapa maruntita, fasiile de salam si sunca, respectiv ciupercile injumatatite, adaugand putin mustar la sfarsit. Pasam cartofii cu aproximativ 100 g unt si putina sare. Separam doua oua, incorporand galbenusurile in crema de cartofi si, la final, albusurile batute spuma (se omogenizeaza finut, ca la un pandispan). Luam o forma unsa si tapetata cu pesmet, punem jumatate din cantitatea de cartofi, pudram cu pesmet, intindem masa de mezeluri cu ciuperci, alt strat de pesmet si acoperim cu restul cremei. Turnam uniform deasupra un sos din smantana, 2 oua, 50 g unt topit, cascavalul ras, maghiran si patrunjelul maruntit, sare si piper dupa gust. Introducem sufleul in cuptorul preincalzit, lasand circa 30 de minute. Stingem focul si scoatem tava doar dupa alte 10 minute.

Sfaturi: daca nu aveti mezeluri, puteti folosi amestec de carne tocata, inlocuind maghiranul cu cimbru si putin busuioc. Pentru o savoare suplimentara, asezati intre straturile de cartofi felii de rosii si ardei gras.

Recomandari: sufleul poate fi servit atat cald, cu o salata proaspata de verdeturi, dar si rece cu ketchup picant sau sos alb de usturoi.

Sugestie: pentru a oferi un decor mai apetisant, am fiert separat cartofi in coaja, i-am curatat si taiat rondele, dupa care am acoperit sufleul cu acestea. Stratul crocant si estetic induce automat dorinta devorarii acestui fel de mancare ieftin, savuros si gustos!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise