Spalam dovleceii si apoi ii dam prin razatoarea mare.Punem la incins ulei intr-o tigaie si calim dovleceii rasi.Tragem de pe foc ,lasam sa se racoreasca cateva minute si intre timp radem cascavalul(nu tot ,mai oprim ceva si pentru a rade deasupra sufleului)si apoi amestecam cu dovleceii caliti.Separat ,intr-un bol batem bine ouale ,le amestecam cu smantana si apoi turnam treptat laptele .Amestecam bine si apoi turnam peste amestecul din tigaie .Adaugam marar verde taiat marunt,condimentam cu sare si piper si amestecam pentru o buna omogenizare. Pentru copt eu am folosit vase mici de ceramica pe care le-am uns cu unt si in care apoi am repartizat compozitia de mai sus.La final am ras cascaval deasupra si apoi am dat la cuptor.Tinem pana cand casacavalul se topeste si prinde o crusta aurie.
Se serveste fierbinte.
Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minuteDescopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosiIncearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii