Sufleu de portocale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Sufleu de portocale

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri fãinã
  • 150 ml lapte
  • 120 ml suc de portocale proaspãt
  • 3 ouã
  • unt si fãinã pentru uns formele
  • 80 g zahãr
  • Decor
  • zahãr pudrã
  • physalis

Mod de preparare

Înainte de a prepara acest desert de origine francezã, trebuie tinut cont de câteva trucuri...

* Pentru un sufleu reusit, crescut, ouãle trebuie sã fie cât de proaspãt posibil, bãtute bine separat.

Formele proprii acestui desert se gãsesc si in supermarkete, si au pereti formei usor mai înalti.

Pentru cei care nu au aceste forme, nici o problemã ,folositi forme la care adãugati folie de aluminiu tot timpul în exteriorul formei, astfel vom face niste pereti " falsi" cu cca. 5 cm înãltime.

* Formele se ung bine cu unt si fãinã sau pesmet.

* Stiu cã ispita e mare si dãm târcoale cuptorului, dar rezistati, nu deschide usa cuptorului cât timp se coace!!!

* Cum salvez un sufleu tip " dezastru" ( cãzut)?...

Dacã sufleul a " cãzut"...se scoate pe o altã formã sau direct pe o farfurie largã si putin adâncã si se acoperã cu smântâna bãtutã sau iaurt.

Decoreazã cu migdale tocate si serveste.

1) Într-o cratitã micã pune la topit la foc mic, untul si fãina amestecând încontinuu, pânã se dizolvã bine si obtinem un aluat omogen.

Adaugã laptele si sucul putin câte putin, amestecând pânã se îngroasã si fierbe cam 2 minute.

2) Ia de pe foc.

Albusele se bat spumã tare cu un praf de sare, iar gãlbenusele spumã separat ; adaugã la cremã.

3) Unge si tapeteazã formele, presarã zahãrul si toarnã aluatul.

Mie mi-a dat pentru 2 forme.

Dã la cuptorul pre-încãlzit la 180ºC pentru aprox. 25 minute, la partea de jos.

Scoate si serveste, cãldut presãrat cu zahãr pudrã.

Poftã bunã

www.cozinhaderamona.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor