Sufleu de portocale

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Sufleu de portocale

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri fãinã
  • 150 ml lapte
  • 120 ml suc de portocale proaspãt
  • 3 ouã
  • unt si fãinã pentru uns formele
  • 80 g zahãr
  • Decor
  • zahãr pudrã
  • physalis

Mod de preparare

Înainte de a prepara acest desert de origine francezã, trebuie tinut cont de câteva trucuri...

* Pentru un sufleu reusit, crescut, ouãle trebuie sã fie cât de proaspãt posibil, bãtute bine separat.

Formele proprii acestui desert se gãsesc si in supermarkete, si au pereti formei usor mai înalti.

Pentru cei care nu au aceste forme, nici o problemã ,folositi forme la care adãugati folie de aluminiu tot timpul în exteriorul formei, astfel vom face niste pereti " falsi" cu cca. 5 cm înãltime.

* Formele se ung bine cu unt si fãinã sau pesmet.

* Stiu cã ispita e mare si dãm târcoale cuptorului, dar rezistati, nu deschide usa cuptorului cât timp se coace!!!

* Cum salvez un sufleu tip " dezastru" ( cãzut)?...

Dacã sufleul a " cãzut"...se scoate pe o altã formã sau direct pe o farfurie largã si putin adâncã si se acoperã cu smântâna bãtutã sau iaurt.

Decoreazã cu migdale tocate si serveste.

1) Într-o cratitã micã pune la topit la foc mic, untul si fãina amestecând încontinuu, pânã se dizolvã bine si obtinem un aluat omogen.

Adaugã laptele si sucul putin câte putin, amestecând pânã se îngroasã si fierbe cam 2 minute.

2) Ia de pe foc.

Albusele se bat spumã tare cu un praf de sare, iar gãlbenusele spumã separat ; adaugã la cremã.

3) Unge si tapeteazã formele, presarã zahãrul si toarnã aluatul.

Mie mi-a dat pentru 2 forme.

Dã la cuptorul pre-încãlzit la 180ºC pentru aprox. 25 minute, la partea de jos.

Scoate si serveste, cãldut presãrat cu zahãr pudrã.

Poftã bunã

www.cozinhaderamona.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise