autor:

Piri Piri e Canela

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Budinci, Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Sufleu de portocale

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 24 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 24 iunie 2011

Ingrediente
Pentru 4 persoane, , , 2 linguri unt, , 2 linguri fãinã, , 150 ml lapte, , 120 ml suc de portocale proaspãt, , 3 ouã, , unt si fãinã pentru uns formele, , 80 g zahãr, , Decor, , , zahãr pudrã, , physalis

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Înainte de a prepara acest desert de origine francezã, trebuie tinut cont de câteva trucuri...

* Pentru un sufleu reusit, crescut, ouãle trebuie sã fie cât de proaspãt posibil, bãtute bine separat.
Formele proprii acestui desert se gãsesc si in supermarkete, si au pereti formei usor mai înalti.
Pentru cei care nu au aceste forme, nici o problemã ,folositi forme la care adãugati folie de aluminiu tot timpul în exteriorul formei, astfel vom face niste pereti " falsi" cu cca. 5 cm înãltime.

* Formele se ung bine cu unt si fãinã sau pesmet.
* Stiu cã ispita e mare si dãm târcoale cuptorului, dar rezistati, nu deschide usa cuptorului cât timp se coace!!!

* Cum salvez un sufleu tip " dezastru" ( cãzut)?...
Dacã sufleul a " cãzut"...se scoate pe o altã formã sau direct pe o farfurie largã si putin adâncã si se acoperã cu smântâna bãtutã sau iaurt.
Decoreazã cu migdale tocate si serveste.


1) Într-o cratitã micã pune la topit la foc mic, untul si fãina amestecând încontinuu, pânã se dizolvã bine si obtinem un aluat omogen.
Adaugã laptele si sucul putin câte putin, amestecând pânã se îngroasã si fierbe cam 2 minute.

2) Ia de pe foc.
Albusele se bat spumã tare cu un praf de sare, iar gãlbenusele spumã separat ; adaugã la cremã.

3) Unge si tapeteazã formele, presarã zahãrul si toarnã aluatul.
Mie mi-a dat pentru 2 forme.
Dã la cuptorul pre-încãlzit la 180ºC pentru aprox. 25 minute, la partea de jos.
Scoate si serveste, cãldut presãrat cu zahãr pudrã.

Poftã bunã

www.cozinhaderamona.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Crema di limoncello amalfi

Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim

0 voturi    0 comentarii
45 min
Spume si creme dulci
Budinca de quinoa cu merisoare

Budinca de quinoa cu merisoare

Pentru inceput se pun merisoarele intr-un bol, amestecate cu coniac si se lasa deoparte. In vase

0 voturi    0 comentarii
50 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Super!*****

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Salvat! Votat! Trebuie incercat!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

    Multumesc mult :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

      Un deliciu. Felicitari!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

      Bine ca ai dat ideea de acoperit cu frisca in caz de accident. Pentru ca daca esti linistit/a cand lucrezi, sufleul nu va cadea! :)

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

      O bunatate aromata!...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri fãinã
  • 150 ml lapte
  • 120 ml suc de portocale proaspãt
  • 3 ouã
  • unt si fãinã pentru uns formele
  • 80 g zahãr
  • Decor
  • zahãr pudrã
  • physalis

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Super!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Inimioare pline de savoare Inimioare pline de savoare

*Aluat: 1.Amestecam faina cu zaharul si sarea pe o suprafata de lucru cat mai rece posibil. 2.Adaugam untul foarte rece taiat in bucatele

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu de portocalã Tiramisu de portocalã

Un desert asemãnãtor a fost fãcut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana. Cu ocazia vizitei

7 voturi    7 comentarii
30 min
Spume si creme dulci
Dulceata de lapte