autor:

Piri Piri e Canela

» » , , , Aluaturi si Foietaje, Budinci, Dulciuri diverse, Spume si creme dulci

Sufleu de portocale

Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 24 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Piri Piri e Canela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 24 iunie 2011

Ingrediente
Pentru 4 persoane, , , 2 linguri unt, , 2 linguri fãinã, , 150 ml lapte, , 120 ml suc de portocale proaspãt, , 3 ouã, , unt si fãinã pentru uns formele, , 80 g zahãr, , Decor, , , zahãr pudrã, , physalis

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

8 voturi

Mod de preparare

Înainte de a prepara acest desert de origine francezã, trebuie tinut cont de câteva trucuri...

* Pentru un sufleu reusit, crescut, ouãle trebuie sã fie cât de proaspãt posibil, bãtute bine separat.
Formele proprii acestui desert se gãsesc si in supermarkete, si au pereti formei usor mai înalti.
Pentru cei care nu au aceste forme, nici o problemã ,folositi forme la care adãugati folie de aluminiu tot timpul în exteriorul formei, astfel vom face niste pereti " falsi" cu cca. 5 cm înãltime.

* Formele se ung bine cu unt si fãinã sau pesmet.
* Stiu cã ispita e mare si dãm târcoale cuptorului, dar rezistati, nu deschide usa cuptorului cât timp se coace!!!

* Cum salvez un sufleu tip " dezastru" ( cãzut)?...
Dacã sufleul a " cãzut"...se scoate pe o altã formã sau direct pe o farfurie largã si putin adâncã si se acoperã cu smântâna bãtutã sau iaurt.
Decoreazã cu migdale tocate si serveste.


1) Într-o cratitã micã pune la topit la foc mic, untul si fãina amestecând încontinuu, pânã se dizolvã bine si obtinem un aluat omogen.
Adaugã laptele si sucul putin câte putin, amestecând pânã se îngroasã si fierbe cam 2 minute.

2) Ia de pe foc.
Albusele se bat spumã tare cu un praf de sare, iar gãlbenusele spumã separat ; adaugã la cremã.

3) Unge si tapeteazã formele, presarã zahãrul si toarnã aluatul.
Mie mi-a dat pentru 2 forme.
Dã la cuptorul pre-încãlzit la 180ºC pentru aprox. 25 minute, la partea de jos.
Scoate si serveste, cãldut presãrat cu zahãr pudrã.

Poftã bunã

www.cozinhaderamona.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Briose cu animalute

Briose cu animalute

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se tapeteaza cu foi speciale o tava de 12 briose. Intr-un vas, se

1 vot    2 comentarii
45 min
Spume si creme dulci
Glazura alba pentru prajituri

Glazura alba pentru prajituri

Se bate albusul cu o lingura de lemn si se adauga zaharul treptat pana iti iese o compozitie mai

1 vot    0 comentarii
3 min
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T800E

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2011

    Super!*****

  • Maria Markov

    Maria Markov (Chef de cuisine) , 26 iunie 2011

    Salvat! Votat! Trebuie incercat!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

    Multumesc mult :)

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

      Un deliciu. Felicitari!

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 25 iunie 2011

      Bine ca ai dat ideea de acoperit cu frisca in caz de accident. Pentru ca daca esti linistit/a cand lucrezi, sufleul nu va cadea! :)

    • Licuta Marin

      Licuta Marin (Chef de cuisine) , 24 iunie 2011

      O bunatate aromata!...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

8 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri fãinã
  • 150 ml lapte
  • 120 ml suc de portocale proaspãt
  • 3 ouã
  • unt si fãinã pentru uns formele
  • 80 g zahãr
  • Decor
  • zahãr pudrã
  • physalis

Raporteaza reteta

Retete
de Piri Piri e Canela
Rulouri de jambon afumat cu spanac

Rulouri de jambon afumat cu spanac

1) Se fierbe spanacul, se scurge. Separat se caleste usturoiul taiat marunt in unt se adauga painea

3 voturi    6 comentarii
45 min
Aperitive cu carne
Tort de ciocolata cu nuci si stafide

Tort de ciocolata cu nuci si stafide

1)Se bate bine untul cu zaharul si coaja de lamaie.Se adauga galbenusele pe rand,se bat albusele

4 voturi    3 comentarii
50 min
Torturi
Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

Muschi de porc la cuptor in sos de portocale si vin(reteta proprie)

1)Se face mujdei din jumate capatana de usturoi pisat cu sare,piper,boia,ierburi,ulei de masline.Se

6 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Fripturi

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Super!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Crema di limoncello amalfi Crema di limoncello amalfi

Fierbem laptele cu ½ lingurita pasta de vanilie. Separam galbenusurile de albusuri (folosim o cratita mai mare, fiindca o vom

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Mere coapte lipicioase