autor:

Sava Violeta

» » Supe de legume

Supă de salată verde

Autor: Sava Violeta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sava Violeta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 mai 2010

Ingrediente
2 l de apă, 4 căţei de usturoi, 2 linguri făină albă, 2 linguri oţet din vin, 4 ouă, o căpăţână salată vrde, sare, piper., , Opţional: 100 g caizer tăiat mărunt şi rumenit, pătrunjel verde şi mărar verde.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert. Când începe să fiarbă se adaugă usturoiul pisat. Separat se bate făina cu oţetul şi se adaugă apă evitându-se cu grijă crearea de cocoloaşe. Cînd supa fierbe din nou se adaugă sosul de făina şi oţet diluat cu apă. (Atenţie! de obicei îşi măreşte volumul şi depăşeşte graniţa oalei). Se face o omletă din ouă, se rumeneşte pe ambele părţi, se taie in bucăţi potrivite şi se adaugă în supă când aceasta fierbe. Se taie salata în şuviţe late de 1 cm şi când supa dă în clocot se adaugă şi salata.
Opţional se poate adăuga la finele preparării caizer marunţit şi rumenit, pătrunjel verde tăiat şi mărar verde tăiat (eu am adăugat şi ceapă verde, usturoi verde şi două mâini de spanac... ca să dau un plus de fier). Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supă de salată verde" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de salata verde

Supa de salata verde

Se spala salata verde si se rupe in bucati. Se curata usturoiul si se da prin presa.Slanina se taie

59 voturi    7 comentarii
1h
Supe de legume
Supa cu taitei

Supa cu taitei

Taiem pieptul de pui bucatele mici si il punem la fiert, in apa rece cu sare. Spalam legumele.

1 vot    0 comentarii
1h 10 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 mai 2010

    Este grozava aceasta supa (ciorba) de salata si mie imi place foarte mult.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Am sa incerc si eu!

  • mihaela cecilia

    mihaela cecilia (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

    Foarte buna!

    • ana catalina focsa

      ana catalina focsa (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Am probat si eu aceasta mancare,totusi daca ai adaugat otet ar trebui sa fie acruta,ceea ce nu cred ca se mai poate numi "supa"...poate ciorba !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Tare gustoasa...

    • zbiggi

      zbiggi (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Mmmm imi place foarte mult supa de salata. As vrea sa te intreb cum e oala care se vede in imagine, cea cu maner rosu pe capac? am vazut ca este promotie la billa cu tigai si oale din astea si tare ma tenteaza sa-mi iau o oala. din ce material e facuta? capacul cu supapa cum functioneaza? cam ca si kukta sau nu se creaza asa presiune mare?

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      Tocmai am facut si eu cu leustean, ne place.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 03 mai 2010

      E buna cu oua.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 2 l de apă
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri făină albă
  • 2 linguri oţet din vin
  • 4 ouă
  • o căpăţână salată vrde
  • sare
  • piper.
  • Opţional: 100 g caizer tăiat mărunt şi rumenit
  • pătrunjel verde şi mărar verde.

Raporteaza reteta

Retete
de Sava Violeta
Parfait 4 - reteta rapida

Parfait 4 - reteta rapida

Se amesteca zaharul, cacao şi apa si se pun pe ochiul de aragaz la foc mic pana se omogenizeaza

9 voturi    4 comentarii
15 min
Inghetate
Salata de bostanei

Salata de bostanei

Se curata bostaneii de coaja, se taie si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa fierbere se lasa bostaneii

7 voturi    3 comentarii
20 min
Salate diverse
Rulouri

Rulouri

Se feliaza muschiuletul de porc. Se bate ca pentru snitel si se condimenteaza cu sare, piper (eu

2 voturi    2 comentarii
1h 5 min
Fripturi

Lia Maria (Chef de cuisine)

Este grozava aceasta supa (ciorba) de salata si mie imi place foarte mult.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa de zarzavaturi