autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa crema cu tarhon

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2011

Ingrediente
1 lingura de ulei de orez Riso Scotti, 1/2 cana cu orez cu bob rotund Riso Scotti, 2 linguri de unt, 1 ceapa mare, feliate, 400 g cartofi, curatati si feliati, 200 g morcovi, curatati si taiati bucati, 200 g telina, curatata si feliata, 800 ml fond de legume, tarhon proaspat, tocat, nucsoara, proaspat rasa, sare, piper alb, macinat, 500 ml smantana, 1-2 lingurite de suc de lamaie, crutoane, pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Tarhonul este aici aroma cheie care face deosebita aceasta supa-crema de radacinoase. reteta este preparata in doua variante: una simpla, cu crutoane, una mai satioasa, cu adaus de orez fiert.

Se incing uleiul si untul intr-o oala mare si se caleste ceapa 4-5 minute, pana se face translucida.

Se adauga cartofii, morcovii si telina si se inabusa, la foc mic, timp de 10 minute, pana ce vegetalele sunt aproape fragede. Se amesteca ocazional.

Intre timp se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se adauga in oala fond de legume, nucsoara, tarhon, sare si piper. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe molcom 10 minute, pana ce vegetalele sunt foarte fragede.

Se lasa putin sa se raceasca, apoi se toarna mixtura intr-un blender Singer si se face piure. Se transfera inapoi in oala si se adauga laptele. Se amesteca si se incinge. Se gusta, se asezoneaza si se adauga suc de lamaie. Se serveste cu crutoane sau amestecata cu orez fiert.
Se serveste la temperatura camerei sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema cu tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă de vară

Supă de vară

Se călesc în puțin ulei morcovii, pătrunjelul, țelina și păstârnacul tăiate mărunt. Se

1 vot    0 comentarii
1h
Supe de legume
Supa de rosii rece - Gazpacho

Supa de rosii rece - Gazpacho

La robotul de bucatarie punem toate ingridentele ptr supa si actionam robotul 3 minute pina ce toate

12 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2011

    Foarte fina si aromata! Sarbatori fericite!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 lingura de ulei de orez Riso Scotti
  • 1/2 cana cu orez cu bob rotund Riso Scotti
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa mare
  • feliate
  • 400 g cartofi
  • curatati si feliati
  • 200 g morcovi
  • curatati si taiati bucati
  • 200 g telina
  • curatata si feliata
  • 800 ml fond de legume
  • tarhon proaspat
  • tocat
  • nucsoara
  • proaspat rasa
  • sare
  • piper alb
  • macinat
  • 500 ml smantana
  • 1-2 lingurite de suc de lamaie
  • crutoane
  • pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fina si aromata! Sarbatori fericite!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express

Se curăță și se spală ceapa, morcovul și cartoful. Se spală lintea sub jet de apă rece și se lasă la scurs. Se conectează

0 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express

Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare (daca sunt foarte mari si au seminte multe, intai se indeparteaza semintele).

0 voturi    0 comentarii
20 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de linte verde