autor:

Fara foto

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa crema cu tarhon

Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Radu Popovici (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 aprilie 2011

Ingrediente
1 lingura de ulei de orez Riso Scotti, 1/2 cana cu orez cu bob rotund Riso Scotti, 2 linguri de unt, 1 ceapa mare, feliate, 400 g cartofi, curatati si feliati, 200 g morcovi, curatati si taiati bucati, 200 g telina, curatata si feliata, 800 ml fond de legume, tarhon proaspat, tocat, nucsoara, proaspat rasa, sare, piper alb, macinat, 500 ml smantana, 1-2 lingurite de suc de lamaie, crutoane, pentru servit

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

1 vot

Mod de preparare

Tarhonul este aici aroma cheie care face deosebita aceasta supa-crema de radacinoase. reteta este preparata in doua variante: una simpla, cu crutoane, una mai satioasa, cu adaus de orez fiert.

Se incing uleiul si untul intr-o oala mare si se caleste ceapa 4-5 minute, pana se face translucida.

Se adauga cartofii, morcovii si telina si se inabusa, la foc mic, timp de 10 minute, pana ce vegetalele sunt aproape fragede. Se amesteca ocazional.

Intre timp se fierbe orezul conform instructiunilor de pe ambalaj.

Se adauga in oala fond de legume, nucsoara, tarhon, sare si piper. Se da in clocot, se micsoreaza flacara si se fierbe molcom 10 minute, pana ce vegetalele sunt foarte fragede.

Se lasa putin sa se raceasca, apoi se toarna mixtura intr-un blender Singer si se face piure. Se transfera inapoi in oala si se adauga laptele. Se amesteca si se incinge. Se gusta, se asezoneaza si se adauga suc de lamaie. Se serveste cu crutoane sau amestecata cu orez fiert.
Se serveste la temperatura camerei sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema cu tarhon" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Gazpacho

Gazpacho

Se cresteaza cate un x cu cutitul fiecare rosie pe fund si se oparesc putin ( 20 sec) in apa fierbinte.

2 voturi    0 comentarii
15 min
Supe de legume
Supa crema de rosii cu crutoane, la slow cooker Crock-Pot

Supa crema de rosii cu crutoane, la slow cooker Crock-Pot

Punem rosiile in sos in vasul aparatului Crock-Pot slow cooker 4,7 L Digital. Adaugam ceapa verde

0 voturi    0 comentarii
2h
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 aprilie 2011

    Foarte fina si aromata! Sarbatori fericite!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

1 vot

Ingrediente

  • 1 lingura de ulei de orez Riso Scotti
  • 1/2 cana cu orez cu bob rotund Riso Scotti
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa mare
  • feliate
  • 400 g cartofi
  • curatati si feliati
  • 200 g morcovi
  • curatati si taiati bucati
  • 200 g telina
  • curatata si feliata
  • 800 ml fond de legume
  • tarhon proaspat
  • tocat
  • nucsoara
  • proaspat rasa
  • sare
  • piper alb
  • macinat
  • 500 ml smantana
  • 1-2 lingurite de suc de lamaie
  • crutoane
  • pentru servit

Raporteaza reteta

Retete
de Radu Popovici
Risotto cu legume

Risotto cu legume

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un prez special,

1 vot    1 comentariu
40 min
Retete vegetariene
Mihaela11

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte fina si aromata! Sarbatori fericite!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa de vara de rosii coapte, cu paine prajita cu cascaval Supa de vara de rosii coapte, cu paine prajita cu cascaval

Se spala rosiile, se indeparteaza cotoarele si se taie in bucati mari. Se asaza rosiile in tava de copt, se stropesc cu ulei de masline,

0 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de sfecla rosie Supa crema de sfecla rosie

1. Tocam mărunt ceapa. Tăiem cartofii, morcovul și sfecla roșie în cuburi. Tocăm mărunt pătrunjelul. 2. Pregătim aragazul

0 voturi    0 comentarii
1h
Supe de legume
Rulouri cu ficatei de pui