Ingrediente
, 400 g broccoli proaspat, 100 g bacon afumat si uscat, ulei de masline, 1/2 ceapa, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel, 1 legatura de marar verde, 4 cartofi potriviti, 1 ardei rosu, 1 ardei verde , sare , piper, cateva bete de bambus pentru frigarui
Dificultate: Redusa | Timp: 45 min
0 voturi
Mod de preparare
Se iau cate 2 felii de bacon afumat si se ruleaza usor (nu foarte strans) pe jumatati de bete de bambus pentru frigarui, apoi se trec prin un pic de ulei de masline incins, pana se rumenesc usor. Se scot de pe bete cat sunt calde, fara a se rupe.
In uleiul ramas, rumenim jumatate de ceapa taiata julien, morcovul si radacina de patrunjel curatate si taiate marunt, ardeii feliati si cartofii taiati cubulete. Se pune un pic de zeama de la broccoli fiert, un praf de sare, piper si se lasa sa fiarba inabusit, adaugand si o cescuta de apa sau supa. Cand totul a fiert, adaugam si verdeata tocata si buchetelele de broccoli. Se dau la blender pana obtinem crema de consistenta unei supe-crema.
Se serveste calda cu sticksurile de bacon afumat si paine prajita.
Pofta buna!