Se curata broccoli in buchetele, se spala, apoi se pune la fiert in apa cu sare.
Se curata broccoli in buchetele, se spala, apoi se pune la fiert in apa cu sare, cca. 10-15 minute, apoi se scot din apa clocotita si se trec pe sub jet de apa rece pentru a ramane de un verde crud.
Se iau cate 2 felii de bacon afumat si se ruleaza usor (nu foarte strans) pe jumatati de bete de bambus pentru frigarui, apoi se trec prin un pic de ulei de masline incins, pana se rumenesc usor. Se scot de pe bete cat sunt calde, fara a se rupe.
In uleiul ramas, rumenim jumatate de ceapa taiata julien, morcovul si radacina de patrunjel curatate si taiate marunt, ardeii feliati si cartofii taiati cubulete. Se pune un pic de zeama de la broccoli fiert, un praf de sare, piper si se lasa sa fiarba inabusit, adaugand si o cescuta de apa sau supa. Cand totul a fiert, adaugam si verdeata tocata si buchetelele de broccoli. Se dau la blender pana obtinem crema de consistenta unei supe-crema.
Se serveste calda cu sticksurile de bacon afumat si paine prajita.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii