Se pun 3l de apa la fiert.Se toaca telina,prazul si ceapa,nu marunt , se pot toca mai mari si se pun in apa cu lingura de supa baza sa fiarba. O sa spuneti de ce nu le calim in putin unt ? Eu nu prea sunt adepta legumelor calite pentru supe in general,pe motiv ca supa capata gustul ciorbei ,incercati si va veti convinge de diferenta gustului.
Intr-o tigaie punem untul,usturoiul zdrobit cu lama cutitului si ciupercile ,pana se schimba un pic culoarea lor si se mai evapora din apa.Le punem apoi la fiert pentru 20 de minute langa celelalte legume.Nu inaite de a oprii cam o lingura buna din ciupercile sotate ,pentru a le pune deasupra supei cand o servim , asa de fite si aspect.
Intr-un bol amestecam smantana ,laptele si amidonul.
Luam cratita cu legume de pe foc,o lasam cam 5 minute fara capac , pentru a se aerisi ,apoi o pasam si potrivim de sare daca mai este nevoie.Punem crema pe foc si turnam amestecul de smantana. Potrivim focul spre minim si avem grija sa amestecam cu un tel sau lingura pentru a nu se afuma supa .Dupa circa 7-10 minute ,oprim focul si supa este gata.
Servim cu paine prajita sau crutoane.
Chiar recomand aceasta supa , este minunata.
Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii