Supa crema de ciuperci brune

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de ciuperci brune

Ingrediente

  • 300 - 400 g mix ciuperci brune + ciuperci de padure
  • - 1 morcov
  • - 1 radacina mica de patrunjel
  • - 1 fir de praz verde
  • - 1 cartof mic
  • - 1 cub unt 60 g
  • - sare grunjoasa
  • - 100 ml apa
  • - branza cremoasa cu usturoi
  • - un praf nucsoara
  • - crutoane

Mod de preparare

Curatam si spalam legumele. Le taiem cuburi. Spalam ciupercile si le lasam la scurs intr-o sita.

Conectam aparatul Crock Pot slow cooker Digital 4,7 l la o sursa de curent.

In vasul aparatului punem jumatate din unt, adaugam sare. Punem legumele taiate, mai putin ciupercile. Acoperim si selectam functia High si timpul 30 min. Lasam aparatul sa gateasca.

Dupa 30 min, taiem ciupercile felii si le adaugam peste legumele coapte in unt. Adaugam apa, inca putina sare si acoperim. Selectam functia Low si setam timpul la 1 ora.

Dupa ce aparatul Crock Pot a incheiat programul, va trece automat pe functia de pastrare la cald.

Scoatem legumele, adaugam un pic de supa si le punem la blender. Adaugam restul de unt si amestecam.

Adaugam si restul de supa, in functie de cat de lichida o preferam. Mie imi place sa fie mai densa, mai cremoasa.

Formam cativa bulgarasi din branza amestecata cu usturoi verde.

Luam un castronel sau un vas de servit mancare, punem un polonic plin cu supa, adaugam 2-3 bulgarasi de branza si presaram un praf de nucsoara. Servim cu crutoane sau fara.

Nu am mai adaugat smantana, am preferat branza in acest caz. Este un deliciu, branza se incalzeste si devine moale, iar gustul pregnant de ciuperci se imbina perfect.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise