Ingrediente
500 g dovleac placintar, 3 fire praz, 2 cartofi medii, 50 g parmezan, supa concentrata de legume, 3 cateii de usturoi, 50 g unt, ulei de masline, sare de mare, piper
Dificultate: Medie | Timp: 1h
10 voturi
Mod de preparare
Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie de copt alaturi de usturoi, se stropeste cu ulei de masline, sare de mare, piper si se da la cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 25 minute.
Prazul curatat si taiat felii potrivite se caleste in untul topit.
Cartofii se curata, se taie bucati mici si se adauga peste praz.
Se acopera totul cu supa de legume, se condimenteaza si se fierbe la foc mic.
Cand cartofii sunt fierti se amesteca cu dovleacul copt si se paseaza totul intr-un blender.
La sfarsit se adauga parmezanul, amestecand usor si astfel am obtinut o supa crema de dovleac foarte sanatoasa si delicioasa..
Supa crema de dovleac cu praz si cartofi se serveste calda alaturi de crutoane de paine.
S-aveti pofta !
Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2014
Reteta este buna,eu nu am incercat-o pe asta,dar am incercat altele si sunt la fel de bune. In alta ordine de idei,v-as ruga sa verificati anunturile care se fac pe pagina dvs. si eventual sa le interziceti,in ultima vreme sunt prea multi si o sa ne pierdeti pe noi.