autor:

SIMONA PATRAS

» » Borsuri si Ciorbe

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 octombrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 octombrie 2014

Ingrediente
500 g dovleac placintar, 3 fire praz, 2 cartofi medii, 50 g parmezan, supa concentrata de legume, 3 cateii de usturoi, 50 g unt, ulei de masline, sare de mare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Dovleacul se curata de coaja, se indeparteaza semintele si se taie felii mici.



Se pune dovleacul feliat intr-o tava tapetata cu hartie de copt alaturi de usturoi, se stropeste cu ulei de masline, sare de mare, piper si se da la cuptorul preincalzit la 190 grade timp de 25 minute.



Prazul curatat si taiat felii potrivite se caleste in untul topit.

Cartofii se curata, se taie bucati mici si se adauga peste praz.

Se acopera totul cu supa de legume, se condimenteaza si se fierbe la foc mic.



Cand cartofii sunt fierti se amesteca cu dovleacul copt si se paseaza totul intr-un blender.

La sfarsit se adauga parmezanul, amestecand usor si astfel am obtinut o supa crema de dovleac foarte sanatoasa si delicioasa..

Supa crema de dovleac cu praz si cartofi se serveste calda alaturi de crutoane de paine.



S-aveti pofta !
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac cu praz si cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Bors de cocos cu taitei de casa

Bors de cocos cu taitei de casa

Se pune carnea la fiert in 2-3 l de apa cu un praf de sare. Dupa primul clocot se spumeaza si apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Iotro oala de 4 litri, punem la fiert zarzavatul curatat, spalat, taiat cubulete. Intre timp pregatim

13 voturi    7 comentarii
50 min
Borsuri si Ciorbe

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Christa Schwarz , 29 octombrie 2014

    foarte buna.

  • Fara foto

    Voinea Mirela , 10 octombrie 2014

    supper

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2014

    Reteta este buna,eu nu am incercat-o pe asta,dar am incercat altele si sunt la fel de bune. In alta ordine de idei,v-as ruga sa verificati anunturile care se fac pe pagina dvs. si eventual sa le interziceti,in ultima vreme sunt prea multi si o sa ne pierdeti pe noi.

Dificultate

Medie

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 500 g dovleac placintar
  • 3 fire praz
  • 2 cartofi medii
  • 50 g parmezan
  • supa concentrata de legume
  • 3 cateii de usturoi
  • 50 g unt
  • ulei de masline
  • sare de mare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

Marieta_Pall (Chef de cuisine)

Reteta este buna,eu nu am incercat-o pe asta,dar am incercat altele si sunt la fel de bune. In alta ordine de idei,v-as ruga sa verificati anunturile care se fac pe pagina dvs. si eventual sa le interziceti,in ultima vreme sunt prea multi si o sa ne pierdeti pe noi.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba a la grec Ciorba a la grec

Carnea de pui, spalata si taiata in bucati, se pune la fiert in 5 litri de apa. Din cand in cand se spumeaza. .Se adauga ceapa taiata

94 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de miel reţetă tradiţională Ciorbă de miel reţetă tradiţională

se tine carnea o jumatate de ora in apa rece ca sa iasa sangele, dupa care se spala cu apa calda. se pune la fiert , se aduna spuma

43 voturi    3 comentarii
1h 40 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba ruseasca cu sfecla rosie