autor:

doru simona

» » Borsuri si Ciorbe

Supa crema de dovleac

Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: doru simona (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 septembrie 2010

Ingrediente
1 dovleac pt placinta cam 1,5 kg, 1 praz mai mic, 4-5 catei usturoi, sare, piper, 2-3 linguri smantana grasa, un cub unt

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

4 voturi

Mod de preparare

dovleaculs e curata de coaja si de seminte si se taie cuburi . intr.o oala se pune la calit untul , prazul taiat rondele si usturoiul taiat. se lasa cateva minute sa se caleasca dupa care adaugam bucatile de dovleac,lasam apoi cateva minute sa se caleasca impreuna.

adaugam apa de la robinet cat sa ramana neacoperit dovleacul de 1 deget si se lasa sa fiarba cam 15-20 min. incercam cu furculita si cand s.a fiert dovleacul se pune toata compozitia in robotul de bucatarie si se mixeaza bine. se pune din nou in oala in care a fiert , asezonam cu sare, piper si smantana si lasam 1-2 clocote apoi gata supitza .

e delicioasa, se serveste calda cu crutoane
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
Supa-crema de dovleac cu sherry

Supa-crema de dovleac cu sherry

Intr-o cratita, caleste ceapa in uleiul de masline pana cand se inmoaie.Adauga 4 linguri sherry si

2 voturi    2 comentarii
1h
Supe de legume
Supa crema de dovleac servita in paine

Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine):

    Am pregatit si eu supa-crema de dovleac si mi-a iesit super! Eu am pus si un pic de chilli, ca sa fie mai picanta... Foarte buna!

  • Adelina Damian-Fekete

    Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine):

    Foarte bună. La sfârsit am pus câteva bucâtele de caşcaval.

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 18 mai 2012

    Delicioasa mhmhmhmh! Merci de reteta

  • doru simona

    doru simona (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2010

    ma bucur tare mult adelina ca ai probat supitza si ca ti.a placut. o idee buna cu bucatelele de cascaval asa ma sa fac si eu data viitoare

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 octombrie 2010

    Delicioasa" supitza " ta si foarte frumos prezentata!*****

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

4 voturi

Ingrediente

  • 1 dovleac pt placinta cam 1,5 kg
  • 1 praz mai mic
  • 4-5 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • 2-3 linguri smantana grasa
  • un cub unt

Raporteaza reteta

Retete
de doru simona
Tort Tiramisu

Tort Tiramisu

Mai intai preparam cafeaua din 4 cescute de apa cu 4 masuri de cafea. Apoi o punem la racit. Frisca

12 voturi    7 comentarii
2h
Torturi
Prajitura cu visine si frisca

Prajitura cu visine si frisca

Blat: Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat

9 voturi    4 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Salata de vinete

Salata de vinete

Vinetel se coc in cuptor, ca sa se faca mai putin fum si mai putina mizerie. Dupa coacere se lasa

7 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive

Lucia (Chef de cuisine)

Delicioasa mhmhmhmh! Merci de reteta

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de Fasole in Paine