autor:

Simona_Georgescu

» » , Mancaruri cu legume si zarzavaturi, Supe de legume

Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2018

Ingrediente
Supa de pui:, 2 bucati radacina de patrunjel cu frunze, ½ dovleac placintar copt (aproximativ 700 gr), 600-700 gr ciuperci craite (oparite si congelate), 2 morcovi, 1 ceapa, 3 graunti de usturoi, 1 lingurita hribi uscati si macinati (se pune doar optional pentru a intensifica gustul ciupercilor), 200 ml smantana dulce pentru gatit (nu fermentata)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput, spalati dovleacul, il taiati in felii si il puneti la copt intr-o tava mare cu hartie de copt.



Daca aveti o supa de pui, asteptati sa se coaca dovleacul, daca nu, o faceti pe loc, eu asa am procedat. Am avut un pui. Am indepartat pulpele, aripile si pieptul. Din ce a ramas, am facut o supa clara de pui. In supa strecurata, am pus morcovul, radacina de patrunjel cu tot cu frunze, ceapa si usturoiul. Am pus pe foc si am lasat pana radacinoasele au fost fierte. Am scos cu un cleste patrunjelul si ceapa, restul legumelor le-am lasat in oala. Am adaugat ciupercile care intre timp s-au dezghetat, dovleacul copt si curatat de coaja. Pentru ca dovleacul este deja copt, iar ciupercile au fost oparite in prealabil, nu a necesitat o fierbere indelungata. 15-20 minute au fost suficiente. In acest moment toate ingredientele sunt fierte suficient, deci putem sa trecem mai departe. Peste supa, adaugam 1 lingurita hribi uscati si macinati, apoi cu un mixer vertical, pasam bine toate ingredientele pana obtinem o supa crema fina. Punem oala pe foc, asezonam cu sare dupa gust, adaugam si smantana dulce si lasam sa dea in clocot. Supa este gata si o putem servi dupa preferinta, cu crutoane facute in casa. Sa va fie de bine!!!

Pentru crutoane: aveti nevoie de paine alba veche de una sau doua zile. Puteti sa taiati coaja daca doriti crutoane aspectuoase. Se taie feliile de paine in cuburi, se pun pe o tava cu hartie de copt, se stropesc cu ulei de masline, putina sare, piper, paprika afumata. Se amesteca, se da tava la cuptor pana cuburile de paine devin crocante…Se pot depozita in cutie de metal cu capac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac copt, cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa crema de linte rosie cu sirop de agave

Supa crema de linte rosie cu sirop de agave

Lintea se spala in cateva ape. Intr-o oala mai mica punem legumele taiate cubulete la fiert cu amestecul

0 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume
Ciorba de legume si naut la slow cooker Crock-Pot

Ciorba de legume si naut la slow cooker Crock-Pot

In vasul aparatului Crock-Pot puneti ceapa feliute subtiri, ardeiul gras tocat marunt, morcovul si

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Supa de pui:
  • 2 bucati radacina de patrunjel cu frunze
  • ½ dovleac placintar copt (aproximativ 700 gr)
  • 600-700 gr ciuperci craite (oparite si congelate)
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 3 graunti de usturoi
  • 1 lingurita hribi uscati si macinati (se pune doar optional pentru a intensifica gustul ciupercilor)
  • 200 ml smantana dulce pentru gatit (nu fermentata)

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

3 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Gulas Gulas

Pentru inceput se pune carnea de vitel la fiert in 2 litri de apa, deoarece este carnea ce fierbe mai greu decat cea de porc. Se fierbe

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de praz Ciorba de praz

Prazul se taie felii foarte foarte subtiri. Carnea se toaca foarte marunt cu cutitul cum am procedat eu sau poate fi tocata la masina

0 voturi    0 comentarii
45 min
Borsuri si Ciorbe
Supa frantuzeasca de ceapa