Curăţăm dovleacul de coajă şi seminţe. Tăiem miezul în cubuleţe mici şi le punem întro tava. Asezonăm cu sare şi piper, stropim cu puţin ulei şi pentru 30 de minute îl punem în cuptor, la 180°C, până se coc şi sunt moi şi aurii.
Întro cratiţă mai mare, turnăm uleiul şi călim ceapa. Adăugăm ghimbirul şi lemongrass. Mai călim 1 minut. Adăugăm pasta de curry, laptele de cocos, omogenizăm până când pasta se incorporează complet în lapte.
Adăugăm cuburile de dovleac copt şi adăugăm supa. Nu pe toată, mai oprim dacă avem nevoie să dăm consistenţa dorită unei supe creme.
Lăsăm să mai fiarbă 5-6 minute. Apoi luam cratiţa de pe foc şi lăsăm să se răcească puţin.
După ce supa s-a mai răcit suficient, folosim un blender pentru a mixa toată compoziţia (din supa rămasă, mai turnăm cât e nevoie pentru a o aduce la o consistenţă omogenă).
Ornaţi supa cu seminţe de dovleac şi fulgi de chilli.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii