autor:

Marcel Iorga

» » Supe de legume

Supa crema de dovleac in stil Thai

Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 13 octombrie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Marcel Iorga (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 13 octombrie 2011

Ingrediente
1 kg de dovleac (sau mai mult), 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 1 ceapă albă tocată mărunt, 2-3 cm de ghimbir proaspăt răzuit, 250 ml de lapte de cocos, 500 ml de supă de legume (făcută din timp sau o faceţi din cub Knorr), 1 linguriţă de lemongrass (eu mai aveam în borcănnelul cumpărat demult de la Mega Image), 3 linguriţe de pastă de curry roşu, sare şi piper după gust, pentru ornat: câteva seminţe de dovleac prăjite şi fulgi de chilli

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Curăţăm dovleacul de coajă şi seminţe. Tăiem miezul în cubuleţe mici şi le punem întro tava. Asezonăm cu sare şi piper, stropim cu puţin ulei şi pentru 30 de minute îl punem în cuptor, la 180°C, până se coc şi sunt moi şi aurii.
Întro cratiţă mai mare, turnăm uleiul şi călim ceapa. Adăugăm ghimbirul şi lemongrass. Mai călim 1 minut. Adăugăm pasta de curry, laptele de cocos, omogenizăm până când pasta se incorporează complet în lapte.
Adăugăm cuburile de dovleac copt şi adăugăm supa. Nu pe toată, mai oprim dacă avem nevoie să dăm consistenţa dorită unei supe creme.
Lăsăm să mai fiarbă 5-6 minute. Apoi luam cratiţa de pe foc şi lăsăm să se răcească puţin.
După ce supa s-a mai răcit suficient, folosim un blender pentru a mixa toată compoziţia (din supa rămasă, mai turnăm cât e nevoie pentru a o aduce la o consistenţă omogenă).

Ornaţi supa cu seminţe de dovleac şi fulgi de chilli.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovleac in stil Thai" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa cu galusti-pentru pitici sanatosi

Supa cu galusti-pentru pitici sanatosi

Supa aceasta o pregatesc destul de des, baietelului meu ii place foarte mult (dar si noua).Pun la

3 voturi    3 comentarii
2h 30 min
Supe de legume
Supa crema de ardei kapia si rosii

Supa crema de ardei kapia si rosii

Toate legumele si zarzavaturile se curata, se spala bine, se taie in 2-3 bucati si se pun la fiert

3 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Victoria Patru , 05 decembrie 2013

    aha!m-am prins ai prea multi dovleci

  • Fara foto

    Victoria Patru , 05 decembrie 2013

    nu te cred carnivoro!!!

  • Fara foto

    Cristina Dubei , 05 decembrie 2013

    interesant, o sa fac si eu

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1 kg de dovleac (sau mai mult)
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapă albă tocată mărunt
  • 2-3 cm de ghimbir proaspăt răzuit
  • 250 ml de lapte de cocos
  • 500 ml de supă de legume (făcută din timp sau o faceţi din cub Knorr)
  • 1 linguriţă de lemongrass (eu mai aveam în borcănnelul cumpărat demult de la Mega Image)
  • 3 linguriţe de pastă de curry roşu
  • sare şi piper după gust
  • pentru ornat: câteva seminţe de dovleac prăjite şi fulgi de chilli

Raporteaza reteta

Retete
de Marcel Iorga
Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Calmar si creveti picanti cu legume si orez

Mai întâi să fac o precizare. Denumirea corecta în limba română este calmar, dar putem observa

10 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste
Chili con carne

Chili con carne

Dacă folosiţi fasolea roşie gata pregătită la conservă, e chiar foarte bine. Economisiţi timp

11 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Raci cu sos "O Mie de Insule"

Raci cu sos "O Mie de Insule"

Eu am ales 16 raci mari şi frumoşi şi cât mai vii posibili. Oricum, când am ajuns acasă, i-am

6 voturi    1 comentariu
5 min
Mancaruri cu peste
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CIORBA DE VARZA