autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Borsuri si Ciorbe

Supa-crema de dovlecei

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 06 iulie 2010

Ingrediente
300g de dovlecei verzi cruzi(zucchini), 150g de cartofi, 1 ceapa, 3 catei de usturoi, ulei, apa, vegeta, sare, piper, o bucata de branza de buna calitate

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

2 voturi

Mod de preparare

Se curata si se taie feliute usturoiul si ceapa. Se calesc in putin ulei. Se adauga dovleceii felii(fara sa fie curatati, doar spalati) si cartofii curatati, taiati felii. Se mai calesc putin, apoi se pune apa sa-i acopere bine si se fierb. Se pune vegeta, sare si piper. Cand sunt fierti,se adauga branza si se stinge focul, apoi se mixeaza . Se mai poate pune supa sau apa fiarta daca e prea gros.
La servire, se orneaza cu picaturi de smantana si ceva colorat: o felie de rosie, frunze verzi. E foarte gustoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de dovlecei" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
SUPA-CREMA DE DOVLECEI

SUPA-CREMA DE DOVLECEI

Dovleceii se spala,se taie capetele,se taie cubulete si se fierb intr-un litru de apa in care se

16 voturi    7 comentarii
40 min
Supe de legume
Supa crema de dovlecei cu susan

Supa crema de dovlecei cu susan

1.Dovleceii se spala si se curata (eu prefer sa nu ii curat ca se pierde din vitamine), se taie bucati

21 voturi    4 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

    Foarte buna! Si eu fac des mai ales in aceasta perioada.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 07 iulie 2010

    Foarte aromata si sanatoasa.

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

2 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

78 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

6 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

3 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

ALINA BANICA (Chef de cuisine)

Foarte buna! Si eu fac des mai ales in aceasta perioada.

Adauga reteta
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
Ciorba de peste