Ingrediente
1 kilogram de dovlecei, 2 cepe potrivite, 1 lingura faina, 2 oua, 100 grame unt, cuburi pentru supa, 1 ceasca lapte, sare,piper,o legatura de patrunjel verde.
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
16 voturi
Mod de preparare
Dovleceii se spala,se curata de coaja,se taie cuburi sau felii si se pun la pastrat in apa rece;
Intr-o tigaie se pune ceapa la calit in unt,se lasa catava minute la foc domol,dupa care se adauga faina;
Se adauga dovleceii scursi de apa,se lasa catava minute la calit,timp in care se amesteca,dupa care se adauga 1,5-2 litri supa pui,lasandu-se la fiert cca 15-20 minute;
Legumele fierte se paseaza,la blender sau cu mixerul se adauga din nou in supa si se dau la foc domol;
Compozitia se drege cu ouale amestecate cu laptele,cu smantana,iaurt,se asezoneaza,se pune in oala, se da un clocot,se adauga patrunjelul.
Sfat: cand serviti supa,dupa ce o incaliziti,adaugati in ea cascaval ras si crutoanele.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2009
Ador supa-crema de dovlecei...Eu o pregatesc in alt mod,dar o sa incerc si aceasta reteta...