Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 aprilie 2018

Ingrediente
* 350 g spanac verde, * 1 legatura ceapa verde, * 1 legatura usturoi verde, * 500 g coaste de miel, * 100 ml vin alb, * cimbrisor proaspat, * ulei de masline, * zeama de la jumatate de lamaie, * sare, piper, * 1 ardei iute uscat

Dificultate: Redusa Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant.

Punem coastele de miel intr-un vas mai mare, adaugam vinul, uleiul de masline, cimbrisorul, apoi asezonam cu sare si piper.

Acoperim vasul cu o folie alimentara si lasam carnea sa se marineze peste noapte, sau minim 5 ore.

Scoatem coastele de miel din marinata si le prajim putin in uleiul incins cat sa isi schimbe culoarea, apoi se aseaza in tava,si se pun in cuptorul preincalzit la 120 grade timp de 30 minute minute.

Dupa ce am pregatit coastele de miel incepem sa pregatim spanacul astfel:

Spanacul se spala foarte bine in mai multe ape, si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Intr-o oala incingem putin ulei de masline, adaugam ceapa si usturoiul verde tocate marunt lasand pe foc pana se inmoaie.

Adaugam spanacul si acoperim oala cu un capac cateva minute pana cand acesta s-a inmuiat.

Punem apa si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute.

Lasam sa se raceasca cateva minute.

Cu ajutorul unui blender vertical pasam spanacul,adaugam apoi coastele de miel, zeama de la jumatate de lamaie , sarea si lasam sa fiarba la foc mic cateva minute.Daca doriti ca supa sa fie mai apoasa se mai poate adauga putina apa.

La sfarsit adaugam ardeiul iute uscat taiat marunt (dupa gustul fiecaruia).

Supa crema de spanac si miel se serveste fierbinte alaturi de paine prajita.

Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de spanac si coaste de miel" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de ceapa

Supa de ceapa

Ceapa se curata, se taie solzisori, se caleste in ulei si se adauga putin cite putin faina, amestecindu-se

4 voturi    1 comentariu
1h
Supe de legume
Supă acrișoară de urzici

Supă acrișoară de urzici

Weekendul acesta l-am petrecut la țară și nu m-am putut abține să nu culeg toate urzicile din

2 voturi    0 comentarii
30 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • * 350 g spanac verde
  • * 1 legatura ceapa verde
  • * 1 legatura usturoi verde
  • * 500 g coaste de miel
  • * 100 ml vin alb
  • * cimbrisor proaspat
  • * ulei de masline
  • * zeama de la jumatate de lamaie
  • * sare
  • piper
  • * 1 ardei iute uscat

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa-crema de dovleac Supa-crema de dovleac

Nu am facut niciodata, dar mi-am zis ca merita sa incerc. Dovleacul il aveam de la tara, mi-a mai ramas sa caut cea mai buna reteta. Fiindca

0 voturi    0 comentarii
1h
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa crema de dovleac cu mar Supa crema de dovleac cu mar

Pentru inceput am facut supa de pui. Am avut cateva resturi ramase de la un pui, adica gat, grasime si aripi, le-am pus la fiert in

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Supa de verzisoare de Bruxelles cu cascaval si crutoane