Supa-crema de topinambur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa-crema de topinambur

Ingrediente

  • 500 g topinambur
  • 1 fir praz
  • 2 cartofi medii
  • 1litru supa de legume
  • 100 ml vin alb sec
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 2 crengute rozmarin
  • 2 crengute cimbru proaspat

Mod de preparare

Cartofii si topinamburul se spala si se curata de coaja iar prazul se taie rondele.

Se caleste apoi prazul in putin ulei apoi se adauga cartofii si topinamburul taiati felii.

Se adauga vinul si se lasa la fiert pana ce alcoolul se evapora.

Se toarna supa de legume, se pun rozmarinul si cimbrul tocate si se lasa la fiert.

Dupa ce cartofii s-au fiert, se adauga sare si piper apoi ingredientele se paseaza cu ajutorul unui blender.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort de toamna cu mere si gutui

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui
Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Sarmale cu varza dulce in vas de lut

Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.

Sarmale cu varza dulce in vas de lut
Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata

Ciorba de sfecla cu costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise