autor:

Anca Bunea

» » , , Retete de post, Retete vegetariene, Supe de legume

Supa-crema de topinambur

Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Anca Bunea (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 ianuarie 2015

Ingrediente
500 g topinambur, 1 fir praz, 2 cartofi medii, 1litru supa de legume, 100 ml vin alb sec, ulei de masline, sare, piper, 2 crengute rozmarin, 2 crengute cimbru proaspat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Cartofii si topinamburul se spala si se curata de coaja iar prazul se taie rondele.

Se caleste apoi prazul in putin ulei apoi se adauga cartofii si topinamburul taiati felii.

Se adauga vinul si se lasa la fiert pana ce alcoolul se evapora.

Se toarna supa de legume, se pun rozmarinul si cimbrul tocate si se lasa la fiert.

Dupa ce cartofii s-au fiert, se adauga sare si piper apoi ingredientele se paseaza cu ajutorul unui blender.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa-crema de topinambur" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
supa crema cu sfecla rosie

supa crema cu sfecla rosie

Se taie legumele si se pun la fiert in 3 l apa si sare. Dupa ce au fiert se dau prin blender. Separat

0 voturi    0 comentarii
45 min
Supe de legume
Supa crema de rosii

Supa crema de rosii

Se decojesc rosiile. Se scot si semintele si se pun impreuna cu pielitele de la rosii la fiert in

4 voturi    8 comentarii
45 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.50 lei

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Mary , 04 decembrie 2017

    Aţi auzit de topinambur? Este o plantă al cărei rizom seamănă cu un cartof, are gust de gulie şi virtuţi de medicament

  • Sidy

    Sidy (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2015

    Alternativa romaneasca a cartofilor dulci....interesanta reteta. Trebuie incercata....

  • Fara foto

    Sidonia Toncean , 25 ianuarie 2015

    Alternativa dulce a cartofilor românești....interesanta reteta. Trebuie incercata....

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • 500 g topinambur
  • 1 fir praz
  • 2 cartofi medii
  • 1litru supa de legume
  • 100 ml vin alb sec
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 crengute rozmarin
  • 2 crengute cimbru proaspat

Raporteaza reteta

Retete
de Anca Bunea
Chec marmorat

Chec marmorat

Forma pe care am folosit-o are diametrul de 27 cm, volum de 2 l si este din silicon. Se unge

39 voturi    29 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu branza si zmeura

Tarta cu branza si zmeura

Se framanta aluatul (sau se prepara cu ajutorul robotului de bucatarie) amestecand faina cu untul

22 voturi    19 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Galuste cu prune

Galuste cu prune

Se fierb cartofii nedecojiti in apa cu putina sare, se curata de coaja si se paseaza cat sunt fierbinti,

10 voturi    8 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Mary

Aţi auzit de topinambur? Este o plantă al cărei rizom seamănă cu un cartof, are gust de gulie şi virtuţi de medicament

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zeama de fasole cu costita