Supa-crema de topinambur

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Supa-crema de topinambur

Ingrediente

  • 500 g topinambur
  • 1 fir praz
  • 2 cartofi medii
  • 1litru supa de legume
  • 100 ml vin alb sec
  • ulei de masline
  • sare, piper
  • 2 crengute rozmarin
  • 2 crengute cimbru proaspat

Mod de preparare

Cartofii si topinamburul se spala si se curata de coaja iar prazul se taie rondele.

Se caleste apoi prazul in putin ulei apoi se adauga cartofii si topinamburul taiati felii.

Se adauga vinul si se lasa la fiert pana ce alcoolul se evapora.

Se toarna supa de legume, se pun rozmarinul si cimbrul tocate si se lasa la fiert.

Dupa ce cartofii s-au fiert, se adauga sare si piper apoi ingredientele se paseaza cu ajutorul unui blender.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor