Supa crema de urzici

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Supa crema de urzici

Ingrediente

  • cca 500 g de frunze tinere de urzica(numai varfuri)
  • 50 ml ulei de masline
  • o lingurita de faina
  • o lingura de smantana
  • o capatana de usturoi(cam 10 catei de usturoi)
  • o lingura de concentrat de legume deshidratate
  • sare

Mod de preparare

Se curata fiecare varf de urzica,rupand numai frunzulitele apoi se spala in mai multe ape,intr-o strecuratoare.Se pun intr-un vas ,acoperite cu apa si se pun la fiert .Lasam sa clocoteasca cca,15-20 de minute,apoi le strecuram de zeama in care au fiert,oprind o cana care se va adauga la sfarsit.Urzica strecurata se paseaza cu un blender,obtinand un piure fin,care se pune din nou la fiert cu cana de zeama oprita,adaugam si legumele deshidratate si lasam sa fiarba 10- 15 minute.Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline in care prajim putin olingurita de faina si stingem cu lingura de smantana,adaugam si usturoiul zdrobit ,amestecand usor,apoi adaugam totul peste piureul de urzici,amestecand continuu inca vreo 5-10 minute ,pana se leaga si se omogenizeaza totulSe serveste fierbinte

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...

Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu

Gutui coapte cu sirop de vin rosu. Gutuile se spala bine, se taie in sferturi sau pe jumatati, in functie de preferinte si se...

Gutui coapte cu sirop de vin rosu
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise