Supa crema de urzici

In vasul cu ulei, se pun legumele curatate.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Supa crema de urzici

Ingrediente

  • 250 g urzici
  • 1 leg leurda
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 telina
  • 2 cartofi
  • 100 ml smantana lichida de soia
  • 2 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

In vasul cu ulei, se pun legumele curatate, spalate, taiate cuburi, leurda cu cozile taiate, spalata si taiata marunt, urzicile curatate, foarte bine spalate, oparite 2-3 minute, apoi scurse fara sa se arunce apa. Se amesteca totul bine, apoi se adauga apa de la urzici (sa nu fie mai mult de 3 cani), 1/2 lingurita cu sare si se lasa la fiert, cu capac, 30 minute.

Dupa acest timp, se strecoara totul, se paseaza cu blenderul, piureul obtinut se amesteca cu supa de la fiert, pana ajunge la consistenta dorita, apoi se potriveste de gust, iar la final, se adauga smantana.

Dupa omogenizare, se serveste imediat cu felie de lamaie (optional).

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura