Curatati, spalati legumele si taiati in cuburi de marime potrivita. Intr-o oala sub presiune puneti cam 1 litru de apa, cand aceasta fierbe adaugati legumele, inchideti oala si fierbeti cam 12 - 15 minute. Raciti sub jet de apa rece, pentru a putea deschide oala, si cu ajutorul unui blender pasati legumele pana devin o crema.
Se potriveste de sare, se adauga piper proaspat macinat, 2 - 3 linguri de parmezan, iar in momentul servirii se adauga un fir de ulei de masline.
Daca folositi legume din gradina proaspete nu se va folosii nici un tip de condiment deoarece, o sa fie foarte gustoasa asa.
Se serveste in farfurii calde sau boluri, cu un fir de ulei ,alaturi de 2 - 3 linguri de pasta mai mica fiarta in prealabil, decorata cu foi de busuioc si un fir de parmezan.
Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii