Curatati, spalati legumele si taiati in cuburi de marime potrivita. Intr-o oala sub presiune puneti cam 1 litru de apa, cand aceasta fierbe adaugati legumele, inchideti oala si fierbeti cam 12 - 15 minute. Raciti sub jet de apa rece, pentru a putea deschide oala, si cu ajutorul unui blender pasati legumele pana devin o crema.
Se potriveste de sare, se adauga piper proaspat macinat, 2 - 3 linguri de parmezan, iar in momentul servirii se adauga un fir de ulei de masline.
Daca folositi legume din gradina proaspete nu se va folosii nici un tip de condiment deoarece, o sa fie foarte gustoasa asa.
Se serveste in farfurii calde sau boluri, cu un fir de ulei ,alaturi de 2 - 3 linguri de pasta mai mica fiarta in prealabil, decorata cu foi de busuioc si un fir de parmezan.
Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii