autor:

vera

» » Supe de legume

Supa crema vegetala

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 14 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 14 octombrie 2009

Ingrediente
- 1 oala sub presiune, - 2 morcovi, - 4 dovlecei tineri, - 1 ceapa verde sau una mica uscata, - 1 rosie mare, - 1 telina mica, - 1 fenicul, - sare, - piper, - ulei masline 2 linguri, - parmezan

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

5 voturi

Mod de preparare

Curatati, spalati legumele si taiati in cuburi de marime potrivita. Intr-o oala sub presiune puneti cam 1 litru de apa, cand aceasta fierbe adaugati legumele, inchideti oala si fierbeti cam 12 - 15 minute. Raciti sub jet de apa rece, pentru a putea deschide oala, si cu ajutorul unui blender pasati legumele pana devin o crema.

Se potriveste de sare, se adauga piper proaspat macinat, 2 - 3 linguri de parmezan, iar in momentul servirii se adauga un fir de ulei de masline.

Daca folositi legume din gradina proaspete nu se va folosii nici un tip de condiment deoarece, o sa fie foarte gustoasa asa.

Se serveste in farfurii calde sau boluri, cu un fir de ulei ,alaturi de 2 - 3 linguri de pasta mai mica fiarta in prealabil, decorata cu foi de busuioc si un fir de parmezan.



Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema vegetala" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supă cremă de legume

Supă cremă de legume

Fie că e vară și o supă răcoritoare ne prinde întotdeauna bine, fie că mai vrem să scăpăm

2 voturi    0 comentarii
40 min
Supe de legume
Laste umplute

Laste umplute

Laste umplute este o supa de criza si cum de multe ori te uiti in frigider(cel putin eu) ma trezesc

1 vot    0 comentarii
40 min
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • ana catalina focsa

    ana catalina focsa (Chef de cuisine):

    Feniculul ii da un gust particular.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine):

    Si eu fac destul de des aceasta supa crema, dar eu obisnuesc sa pun la final patrunjel tocat si o servesc intotdeauna cu crutoane. Este delicioasa si foarte sanatoasa.

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iulie 2010

    Arata super !

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 05 decembrie 2009

    Pregatesc foarte des supa crema de legume...Intr-adevar este gustoasa si sanatoasa...Felicitari!!!

  • Fara foto

    maflo , 17 noiembrie 2009

    si eu fac aceasta supa des , dar in loc de ceapa uitilizez un praz(nu e asa de puternic la gust ca ceapa),si pun si un dinte de usturoi la inceput in uleiul de masline dupa care adaug prazul si morcovii ca sa se caleasca un pic sa se duca gustul de crud dupa care adaug celelalte legume(dovlecei , rosii, ardei rosu si cartofi) si nu adaug decat sare.

    • Fara foto

      maria mihalache , 15 octombrie 2009

      Frumos si sanatos.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

5 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Arata super !

Adauga reteta
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac servita in paine Supa crema de dovleac servita in paine

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute,

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone Supa italiana de rosii si pui - supa minestrone

Se pune apa la fiert, cu 2 linguri de ulei de masline. Se taie puiul, se curata de grasime si de pielite, se spala bine. Se pune la

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Supe de carne
supa de rosi cu crutoane aromate