autor:

ana catalina focsa

» » Supe de legume

Supa cu ceapa

Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 17 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana catalina focsa (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 17 martie 2010

Ingrediente
300 gr ceapa, 50 gr unt, 1 lingurita de zahar, 1 lingura rasa de faina, 1 foaie de dafin, 1 pahar de vin alb, felii de paine, 2 catei de usturoi, 0.500 ml apa fierbinte, sare si piper

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

7 voturi

Mod de preparare

Se curata ceapa si se taie felii.(eu am lasat-o timp de 1 ora in apa rece pt a nu fi foarte iute la taiat).Intr-o oala ,se topeste untul si se toarna ceapa ,lasand focul mic si amestecand continuu cu o lingura de lemn.Se sareaza,se presara si zaharul si se continua sa se caleasca ceapa pana devine aurie.Se adauga faina ,amestecand bine,si se mai lasa timp de 2 minute.Se toarna vinul si foaia de dafin si se lasa pana se evapora vinul.Se adauga jumatate de litru de apa fierbinte,se amesteca si se lasa la foc potrivit 15-20 minute.Intre timp,taiem cateva felii de paine si le ungem cu putin usturoi taiat.Se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei de masline.Se aseaza o felie de paine in castronul in care vom servi supa si deasupra turnam ceapa noastra gata pregatita.Se aseaza alte felii deasupra si se serveste.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu ceapa" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de ceapa

Supa de ceapa

Ceapa poate sa fie doar alba sau puteti sa puneti si ceapa rosie. Se curata ceapa si se taie in

8 voturi    5 comentarii
1h
Supe de legume
Supa de ceapa cu cascaval

Supa de ceapa cu cascaval

Se curata ceapa, se taie rondele si se rumeneste cu untul sau margarina intr-un vas termorezistent

10 voturi    8 comentarii
25 min
Supe de legume

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    escuz (Chef de cuisine) , 01 noiembrie 2013

    nu stiu daca mi-ar placea. am s-o incerc ,mi-am propus demult...

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 19 martie 2010

    Cred ca e buna...

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 18 martie 2010

    Ca la francezi. Fineturi.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

7 voturi

Ingrediente

  • 300 gr ceapa
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura rasa de faina
  • 1 foaie de dafin
  • 1 pahar de vin alb
  • felii de paine
  • 2 catei de usturoi
  • 0.500 ml apa fierbinte
  • sare si piper

Raporteaza reteta

Retete
de ana catalina focsa
Omleta de cartofi

Omleta de cartofi

Se curata cartofii, se spala bine si se taie in bucatele mici. Acelasi lucru se face si cu ceapa.

99 voturi    31 comentarii
45 min
Aperitive cu oua
Cartofi noi cu unt si marar

Cartofi noi cu unt si marar

Cartofii noi se pun intr-un castron cu apa rece sau calduta, li se rade coaja subtire, se spala bine

9 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spuma de capsuni

Spuma de capsuni

Gelatina foi se inmoaie in apa rece. Galbenusurile se freaca cu zahar. Capsunile se spala, se taie

4 voturi    1 comentariu
30 min
Spume si creme dulci

escuz (Chef de cuisine)

nu stiu daca mi-ar placea. am s-o incerc ,mi-am propus demult...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express Crema de linte cu chimen si susan negru la Multicooker Crock-Pot Express

Se curăță și se spală ceapa, morcovul și cartoful. Se spală lintea sub jet de apă rece și se lasă la scurs. Se conectează

0 voturi    0 comentarii
20 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express Ciorba cu perisoare din dovlecel a la grec gatita la Multicooker Crock-Pot Express

Dovleceii se curata de coaja si se dau prin razatoarea mare (daca sunt foarte mari si au seminte multe, intai se indeparteaza semintele).

0 voturi    0 comentarii
20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema de linte cu usturoi