autor:

Fara foto

» » Borsuri si Ciorbe

Supa cu galuste

Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: suteanu gabriela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2008

Ingrediente
Pentru supa:, -o bucata carne sau os (eu am pus carne de vitel fara os), -3 morcovi, 1 ceapa (patrunjel n-am avut azi), , -3 cartofi, -vegeta sau secretul gustului, , Pentru galuste:, -6 linguri rase gris (sau dupa ochi, pana se obtine o pasta semiconsistenta, grisul trebuie sa fie pentru gatit, cel pentru copii nu este bun), -1/2 lingurita vegeta sau SG, -2 oua intregi, -1 lingura ulei

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Se curata toate, se spala si se pun in oala la fiert. Totul fierte cam 1 h 30 minute sub capac, pana se inmoaie carnea (este carne de vitel, frageda nu carne de vita care necesita fierbere multa)

-se strecoara
-se pune o lingura mare de secretul gustului

Incepem sa facem galustele. Aici e problema, nu?
-amestecam ouale, 1 lingura ulei, pun vegeta, si adaugam grisul. pasta nu trebuie sa fie tare, ea trebuie sa curga, dar nu subtire.

Nu avem voie sa lasam sa steie compozitia ca altfel galustele ies tari. Si la fel daca punem prea mult gris iarasi ies tari. Intai se incearca in oala inmoind intai lingura in supa fierbite apoi luam o data si vedem...daca se desface mai punem gris. (intra cam 6-7 linguri de gris, asta aprox.)

Acuma mai ramane un piculet de gris, dar nu e voie sa se desfaca. Supa nu trebuie sa fierba in clocote in momentul cand punem lingurile de gris.

-Se lasa sa fiarba totul sub capac la foc mic 10-15 minute. Galustele se umfla si dupa ce au fiert lasam sa steie sub capac asa vreo 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu galuste" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Borsuri si Ciorbe
SUPA DE ROSII CU GALUSTE

SUPA DE ROSII CU GALUSTE

Zarzavatul se spala,se curata, se toaca marunt (cubulete sau fasii subtiri dupa caz) si se pune la

22 voturi    13 comentarii
1h
Supe de legume
Supa de legume cu galuste

Supa de legume cu galuste

Se pune apa la foc,se curata legumele,se taie feliute,ceapa intreaga,cartofi in 4 si le punem la

15 voturi    7 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!E supa mea preferata.Aproape mereu fac din legume si o bucatica de piept si o salata de boeuf.

  • Andreea Constantina Manciu

    Andreea Constantina Manciu (Chef de cuisine) , 22 iunie 2009

    O supa delicioasa!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • Pentru supa:
  • -o bucata carne sau os (eu am pus carne de vitel fara os)
  • -3 morcovi
  • 1 ceapa (patrunjel n-am avut azi)
  • -3 cartofi
  • -vegeta sau secretul gustului
  • Pentru galuste:
  • -6 linguri rase gris (sau dupa ochi
  • pana se obtine o pasta semiconsistenta
  • grisul trebuie sa fie pentru gatit
  • cel pentru copii nu este bun)
  • -1/2 lingurita vegeta sau SG
  • -2 oua intregi
  • -1 lingura ulei

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Foarte gustoasa!E supa mea preferata.Aproape mereu fac din legume si o bucatica de piept si o salata de boeuf.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Borsuri si Ciorbe

Ciorba de sfecla rosie Ciorba de sfecla rosie

Reteta propusa de mine este un bors moldoveneasc care se prepara destul de usor si se zice ca in anotimpul rece sfecla rosie ar trebui

22 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Borsuri si Ciorbe
Bors de fasole cu afumatura Bors de fasole cu afumatura

In primul rand afumatura portionata,se fierbe intr-un vas cu apa iar cand furculita intra usor in carne, se scoate fara sa fie aruncata

5 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Borsuri si Ciorbe
CIORBA DE VARA CU SFECLA ROSIE