autor:

Fara foto

» » Supe de legume

supa cu galuste de gris

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
1/2 kg cartofi, 3 morcovi (400 g), 2 cepe potrivit de mari, 1 telina, 2 radacini de patrunjel, 4 oua, 4 linguri ulei, , 13-14 linguri rase de gris, 1/2 kg ardei cu suc de rosii sau suc de rosii simplu, 2 lingurite sare, 2 legaturi de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata si se spala zarzavatul, apoi se pun la firt intr-o oala de 5 litri, in care se pun cca 3-4 litri apa cu sare.Zarzavatul se pune intreg sau putin crestat la un capat.
In timp ce fierbe zarzavatul se pregatesc galustele astfel : se freaca galbenusurile cu grisul, se adauga o lingurita de sare si 1-2 linguri de ulei, apoi albusurile batute spuma. Se amesteca usor in compozitie, apoi se mai lasa 10-15 minute ca sa creasca grisul.
Se scoate zarzavatul cu o palteta, se ia galuste cu o lingura uda si se lasa sa cada in supa. Daca supa clocoteste se picura cateva picaturi de apa peste galuste si se lasa sa fiarba la foc mic cca 10 minute.
Se adauga sucul de rosii sau ardeii in suc de rosii si uleiul, se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se presara verdeata tocata foarte fin si se da la o parte de pe foc.
Galustele se pot fierbe si separat intr-o oala cu apa si sare , apoi se scot si se adauga la supa cand sunt deja fierte.
Daca ti-a placut reteta noastra "supa cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa de gaina de casa cu galuste de gris sau taitei

Supa de gaina de casa cu galuste de gris sau taitei

Supa se poate face pe toata gaina sau numai pe o parte din carne, cum doriti. Carnea se pune intr-o

23 voturi    8 comentarii
2h 30 min
Supe de carne
Galuste de gris pentru supa de pui

Galuste de gris pentru supa de pui

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem bine cu furculita sa se faca spuma. Se

119 voturi    17 comentarii
30 min
Supe de carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Imi place tare mult!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

    O supa extraordinara!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 3 morcovi (400 g)
  • 2 cepe potrivit de mari
  • 1 telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 13-14 linguri rase de gris
  • 1/2 kg ardei cu suc de rosii sau suc de rosii simplu
  • 2 lingurite sare
  • 2 legaturi de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de spanac si coaste de miel Supa crema de spanac si coaste de miel

Pentru inceput, se curata coastele de pielite, se taie bucati, se spala bine, si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Punem coastele

0 voturi    0 comentarii
2h
Retete de Pasti
Ciorba de dovlecei Ciorba de dovlecei

Legumele se curata si se spala, apoi se taie cubulete. Se calesc legumele, in afara de dovlecei. Se toarna 2 litri de apa in oala

0 voturi    0 comentarii
30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de pui