autor:

Fara foto

» » Supe de legume

supa cu galuste de gris

Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 25 mai 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: antoanela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 25 mai 2008

Ingrediente
1/2 kg cartofi, 3 morcovi (400 g), 2 cepe potrivit de mari, 1 telina, 2 radacini de patrunjel, 4 oua, 4 linguri ulei, , 13-14 linguri rase de gris, 1/2 kg ardei cu suc de rosii sau suc de rosii simplu, 2 lingurite sare, 2 legaturi de patrunjel

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

3 voturi

Mod de preparare

Se curata si se spala zarzavatul, apoi se pun la firt intr-o oala de 5 litri, in care se pun cca 3-4 litri apa cu sare.Zarzavatul se pune intreg sau putin crestat la un capat.
In timp ce fierbe zarzavatul se pregatesc galustele astfel : se freaca galbenusurile cu grisul, se adauga o lingurita de sare si 1-2 linguri de ulei, apoi albusurile batute spuma. Se amesteca usor in compozitie, apoi se mai lasa 10-15 minute ca sa creasca grisul.
Se scoate zarzavatul cu o palteta, se ia galuste cu o lingura uda si se lasa sa cada in supa. Daca supa clocoteste se picura cateva picaturi de apa peste galuste si se lasa sa fiarba la foc mic cca 10 minute.
Se adauga sucul de rosii sau ardeii in suc de rosii si uleiul, se lasa sa mai dea cateva clocote, apoi se presara verdeata tocata foarte fin si se da la o parte de pe foc.
Galustele se pot fierbe si separat intr-o oala cu apa si sare , apoi se scot si se adauga la supa cand sunt deja fierte.
Daca ti-a placut reteta noastra "supa cu galuste de gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de legume
Supa cu galuste de gris

Supa cu galuste de gris

Pulpele curatate, spalate, le pui la fiert in apa rece. Strangi spuma, adaugi legumele, sarea, dafinul,

37 voturi    8 comentarii
1h 20 min
Supe de carne
Supa cu galuste de gris

Supa cu galuste de gris

Intr-o oala se pune putin ulei apoi se pune morcovul si se incalzeste putin in ulei apoi se adauga

23 voturi    7 comentarii
1h
Supe de legume

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

    O bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2010

    Imi place tare mult!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 16 octombrie 2009

    O supa extraordinara!

Dificultate

Redusa

Timp

45 min

3 voturi

Ingrediente

  • 1/2 kg cartofi
  • 3 morcovi (400 g)
  • 2 cepe potrivit de mari
  • 1 telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • 4 oua
  • 4 linguri ulei
  • 13-14 linguri rase de gris
  • 1/2 kg ardei cu suc de rosii sau suc de rosii simplu
  • 2 lingurite sare
  • 2 legaturi de patrunjel

Raporteaza reteta

Retete
de antoanela
MUCENICI DOBROGENI

MUCENICI DOBROGENI

In seara de 8 martie, se face aluatul din care se modeleaza mucenicii. Se fac snururi lungi si subtiri

6 voturi    6 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de legume

Supa crema de dovleac Supa crema de dovleac

Se incepe cu dovleacul placintar pentru ca se curata destul de greu (coaja este foarte tare). Se decojeste, se scot semintele, apoi

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura Supa crema de ciuperci, cu naut si afumatura

Se fierbe nautul si se scurge de apa. Se calesc afumatura cu ciupercile, apoi se condimenteaza, se stinge totul cu coniac si se mai

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba Taraneasca